Αυξάνονται τα επιτόκια των κυπριακών τραπεζών

Οι εμπορικές τράπεζες της Κύπρου προχωρούν από την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, σε αναπροσαρμογή των δανειακών προϊόντων τους που συνδέονται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το βασικό επιτόκιο αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το 1% στο 1,25%. Οι αυξήσεις αφορούν δάνεια που έχουν χορηγηθεί πριν το 2008.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Κύπρου, η Marfin Laiki Bank, η Ελληνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν κατά 0,25% τα επιτόκια όλων των δανείων που έχουν χορηγηθεί πριν την 1/1/2008 και είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα επιτόκια των υπόλοιπων προϊόντων δεν επηρεάζονται.

Επιπρόσθετα, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι λόγω της αύξησης του επιτοκίου στη διατραπεζική αγορά, της αύξησης του ελάχιστου επιτοκίου προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ και της αύξησης των καταθετικών επιτοκίων προβαίνει στις εξείς τροποποιήσεις επιτοκίων σε δάνεια και τρεχούμενους λογαριασμούς που έχουν χορηγηθεί με πελάτες της, με ισχύ για τα δάνεια από 13/5/2011 και για τους τρεχούμενους λογαριασμούς από 13/6/2011:

-Αύξηση βασικού επιτοκίου Τράπεζας Κύπρου των τρεχούμενων λογαριασμών που είναι συνδεδεμένοι με το επιτόκιο αυτό και των δανείων που έχουν χορηγηθεί κατά ή μετά την 1/1/2008 και είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο αυτό, από 5,25% σε 5,75%.

-Αύξηση βασικού επιτοκίου στεγαστικών δανείων Τράπεζας Κύπρου των δανείων που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο αυτό από 3,50% σε 4%.

-Αύξηση του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων Τράπεζας Κύπρου των δανείων και τρεχούμενων λογαριασμών που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο αυτό, από 4,25% σε 4,75%.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.