Χωρίς τελικές αποφάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Με την επιστροφή της τρόικα στις αρχές Νοεμβρίου θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, καθώς στις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά το τελευταίο 48ωρο, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν τη συνολική διευθέτηση του θέματος, δηλαδή τη ρύθμιση και των δανείων των νοικοκυριών.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χωρίς τελικές αποφάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

  1. Μακάρι να διαγραφούνε τα δάνεια τουλάχιστον τα στεγαστικά που η στέγη είναι ότι πιο ιερό στην αξιοπρεπή ζωή του ανθρώπου.
    Οι αλήτες και λήσταρχοι πολιτικοί, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι έχουν εξοντώσει τον ελληνικό λαό ενήργησαν σαν προδότες και χρήζουν εκτέλεση για εσχάτη προδοσία.
    Τώρα που χάνουν τις καρέκλες συνεχίζουν να εμφανίζονται με θράσος και κακομοιριά και να παραδέχονται ως θεατρίνοι ότι έπραξαν και λάθη και ΘΑΑΑΑΑ τα διορθώσουν. Όχι άλλη ανοχή σε αυτούς που δοκιμάστηκαν. Οι νέοι να τους τιμωρήσουν προς παραδειγματισμό και να αποκαταστήσουν τις αδικίες. Αυτή θα είναι και η απόδειξη.
    Αλλά όχι να διαγραφούνε αυτά τα δάνεια μόνο της πλήρης αδυναμίας Θα είναι πάλι αδικία στο μέγιστο. Γιατί και αυτός ο ευσυνείδητος που στερείται πολλά βασικά όπως διατροφή και θέρμανση για να είναι συνεπής στα δάνεια του και χρέη θα πρέπει και αυτός να διευκολυνθεί επιτέλους στο μέγιστο. Εγώ πήρα δάνειο 40.000 για να συμπληρώσω την αγορά μοναδικής και κύριας κατοικίας αξίας 170.000. Σε τεντωμένο σχοινί ζω από τότε που άρχισαν οι περικοπές μισθών (από 1500 έπεσα στα 900) και δυσβάσταχτοι φόροι κοιτώντας να είμαι συνεπής στις δόσεις οφειλών με ρυθμίσεις κ.λπ Δηλαδή εάν γίνει και άλλο περικοπή και αδυνατώ πλέον να πληρώνω τις δόσεις σημαίνει θα χάσω το σπίτι και τα 130.000 που έβαλα από την τσέπη μου. Πήρα το δάνειο με σκοπό ότι σε 2 χρόνια θα έβγαινα στη σύνταξη όπως και έπραξα και θα έπαιρνα το εφάπαξ 50.000 ώστε να αποπληρώσω το δάνειο. Αυτό μας το κόψανε 48% που μένουν 26.000 μας δώσανε τα 12.000 και το υπόλοιπο μας λένε θα το πάρουμε το 2020 και ανάλογα αν έχουν λεφτά τα ταμεία. Αυτό είναι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ή όχι.
    Τα τεράστια δάνεια στους μεγαλοοφειλέτες του κεφαλαίου όμως χαρίζονται άνετα σιωπηλά και καλούμαστε πάλι εμείς να πληρώσουμε και αυτά. Πληρώνουμε εις διπλούν. Γίνανε οι περικοπές μισθών ως εισφορά αλληλεγγύης – για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών – και συνεχίζουν οι τράπεζες να μας πιέζουν για την πληρωμή των δανείων την στιγμή που δεν περισσεύει ούτε για θέρμανση από τους δυσβάσταχτους φόρους. Ζούμε ότι πιο αισχρό έχει συμβεί από πλευρά πολιτικής ζωής και κυβερνήσεων . Το λιγότερο είναι η φυλακή. Μακάρι να εκτελεστούν. Υγεία δεν υπάρχει, δικαιοσύνη επίσης, Αυτά είναι για τους έχοντες μόνο. Οι προδότες πουλήσανε τη χαμηλή και μεσαία τάξη στο κεφάλαιο και την χώρα στους Γερμανούς. Ας πούμε εμείς το ΟΧΙ.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.