Ρεν: Απαιτούνται πολιτικές στήριξης των πιστώσεων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα, ώστε να υπάρξει ροή πιστώσεων τις χώρες του Νότου, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion.

Ο κ. Ρεν σημείωσε ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ισπανίας βελτιώνονται «συγκρατημένα» και ότι αναμένεται μία σταδιακή ανάκαμψη των (τραπεζικών) πιστώσεων, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να υποστηριχθεί με πολιτικές.

«Αναφέρομαι στην τραπεζική ένωση, η οποία θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και σε ενδεχόμενες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για να ενισχυθούν τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Επίτροπος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρεν σημείωσε: «Ζητώ από τα κράτη μέλη να λάβουν μία ισχυρή και συνεκτική θέση υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας για να ξεφύγουν από τη χειρότερη στενωπό για την οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη, όπου οι πιστωτικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες».

Ο Επίτροπος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει αυτή η πρωτοβουλία.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.