Μονόδρομος η επιμήκυνση του εργασιακού βίου

Ο Όμιλος Adecco  δημοσίευσε White Paper  με τίτλο «Ήρθε η ώρα να προωθήσουμε την πολυμορφία των ηλικιών στην εργασία» που διαπραγματεύεται τη διαχείριση της ηλικίας τόσο στις Ευρωπαϊκές πολιτικές απασχόλησης όσο και στους δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς.

Το White Paper του Ομίλου Adecco παρουσιάζει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες της αγοράς εργασίας σε σχέση με την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού μεγαλύτερης ηλικίας. Μετά από μία επισκόπηση των δημογραφικών στοιχείων και των απαραίτητων στρατηγικών αλλαγών για την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, ο Όμιλος Adecco  καταδεικνύει τα απαραίτητα βήματα για την εφαρμογή μιας πολιτικής προώθησης της ηλικιακής πολυμορφίας εντός των εταιριών.

H έκθεση αποτυπώνει τη μετάβαση από μία πολιτική πρόωρης εξόδου από την αγορά εργασίας στην επιμήκυνση της διάρκειας ενεργής απασχόλησης. Φαίνεται ότι παρά τα διάφορα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί εξακολουθεί να μην έχει επιτευχθεί ο στόχος της συνθήκης της Λισσαβόνας 2000 που ήταν να περάσουμε σε ένα ποσοστό απασχόλησης ύψους 50% στην κατηγορία 55-64 ετών. Σε ανακοίνωση της τον Μάρτιο του 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ως νέο στόχο τη μετάβαση του ποσοστού απασχόλησης από 69% στο 79% μέχρι το 2020, για την κατηγορία 20-64 ετών.

«Η επιμήκυνση της ενεργής και διαρκούς απασχόλησης κρίνεται αναγκαία για την Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας καθώς η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων είναι μια πρόκληση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα» δήλωσε ο κος Χρήστος Μισαηλίδης, Zone Director Eastern Europe & Middle East και Διευθύνων Σύμβουλος Adecco Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.