Νέα τουριστική ταυτότητα για την Κύπρο

Οι Σύνδεσμοι των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. & ΣΤΕΚ και διευθυντικά στελέχη διαφόρων ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τους ειδικούς καθηγητές στα θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Νικόλα Νικολή και κ. Μάρκο Κωμοδρόμο ανταποκρινόμενοι στα νέα οικονομικά δεδομένα δημιουργούν νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού με την καμπάνια «Summer is Cyprus 2013».

 

Επένδυση στον τουρισμό με ελκυστικές τιμές, εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες, αποτελεσματικές συνεργασίες με το εξωτερικό και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού η νέα στρατηγική προσέγγιση, με στόχο να γίνει η Κύπρος ισχυρή τουριστική δύναμη.

 

Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, την αύξηση του τουριστικού εισοδήματος και την αποκατάσταση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό.

Το στρατηγικό πλάνο της καμπάνιας «Summer is Cyprus 2013» των ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. & ΣΤΕΚ με τη βοήθεια των κ. Νικόλα Νικολή και Μάρκου Κωμοδρόμου θα διεκπεραιωθεί με δράσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες όπως:

  • ελκυστικά πακέτα σε ξένους και εγχώριους τουρίστες με τις χαμηλότερες τιμές
  • διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών του τουρισμού
  • ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού που απασχολείται στον κλάδο
  • φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων διεθνούς εμβέλειας για επίτευξη θετικής και άρτιας δημοσιότητας στα ΜΜΕ εξωτερικού
  • συνεργασίες για βελτιστοποίηση ταχύτητας σε θέματα visas
  • συντονισμό με travel agencies, αεροπορικές, cruise και μεταφορικές εταιρείες για την αποκατάσταση της εικόνας της Κύπρου και της ανάδειξης των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων (παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι, μαρίνες)
  • προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
  • συνεργασία με το Yπουργείο Eξωτερικών Κύπρου καθώς επίσης και με τις πρεσβείες των χωρών που βρίσκονται στο νησί με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης δήλωσε ότι «ο τουριστικός κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε και να καταστήσουμε τον τουρισμό ισχυρότερο από ποτέ ώστε να οδηγήσει στην ανάκαμψη της χώρας. Με την ισχυρή ομάδα που σχηματίσαμε και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν διαμορφώνουμε τη νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου και είμαστε σίγουροι πως θα την αναδείξουμε ως διεθνή τουριστική δύναμη».

Βασικά εργαλεία στην υποστήριξη της καμπάνιας θα είναι τα νέα κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest κλπ, μέσω των οποίων θα αναρτάται σχετικό υλικό με στόχο τους δυνητικούς επισκέπτες της Κύπρου.  

Η Κύπρος παραμένει ένα από τα πιο αξιόλογα τουριστικά κέντρα της Μεσογείου που προσφέρει σε όλους μοναδικές εμπειρίες διακοπών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.