Έμφαση στη διαχείριση κινδύνων δίνουν οι ξένοι κατασκευαστές

Έχοντας ανασυντάξει τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια της ύφεσης και υιοθετήσει βιώσιμα μοντέλα που είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για τη διαχείριση των κινδύνων και την επέκταση σε νέες αγορές, οι ξένοι κατασκευαστές βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Αυτό καταδεικνύει εξειδικευμένη έκθεση-έρευνα της KPMG International για την παγκόσμια οικοδομική βιομηχανία.

Προκλήσεις
Σύμφωνα με τον Geno Armstrong, παγκόσμια επικεφαλής της KPMG στον τομέα των κατασκευών, στη σημερινή συγκυρία οι κατασκευαστικές εταιρείες θα πρέπει να επιδείξουν διάθεση και ετοιμότητα να εισέλθουν σε νέες αγορές και παράλληλα να διαφοροποιήσουν το φάσμα των υπηρεσιών τους, σε συνάρτηση με τις χρεώσεις τους.

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν στην αναδιάταξη των υπηρεσιών τους, αφού τα περιθώρια κέρδους από τις πιο παραδοσιακές μορφές δραστηριοτήτων δεν αναμένεται να διευρυνθούν.»

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές τα συμπεράσματα της μελέτης συνοψίζονται στα ακόλουθα:

– Μεγάλος αριθμός των στελεχών αναμένει επέκταση των δραστηριοτήτων των εταιρειών τους σε νέους κλάδους όπως εκείνος της ενέργειας

– Για μία σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων η επέκταση των εργασιών των εταιρειών τους σε νέες αγορές, όπως εκείνες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Αφρικής και της Ινδίας θεωρείται αναμενόμενη

– Τα περιθώρια κέρδους των περισσοτέρων εταιρειών μειώθηκαν κατά το 2010 αφού η υποτονικότητα της αγοράς τις ώθησε να χαμηλώσουν τις τιμές των υπηρεσιών τους. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, το μέγεθος των μειώσεων στις τιμές των υπηρεσιών των εταιρειών περιορίστηκε λόγω της υιοθέτησης προγραμμάτων περιστολής του λειτουργικού κόστους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.