Θετικά αξιολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οικονομικό πρόγραμμα της Κύπρου

Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για την αποδοχή και την αναγνώριση που έτυχαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση εξέφρασε  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι η αποτελεσματικότητα των οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση έτυχαν της αποδοχής και τα αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαπιστώνει ότι η Κύπρος έχει ισχυρή δέσμευση και ικανότητα να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών.

Με αυτή την ευκαιρία, η Κυβέρνηση υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα που διαθέτει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας επιλύοντας συσσωρευμένα για δεκαετίες διαρθρωτικά προβλήματα και στρεβλώσεις στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος και δίδοντας ώθηση στην ανάπτυξη.

«Η Κυβέρνηση εργάζεται για την επεξεργασία νέων μέτρων στήριξης της ανάπτυξης. Η οικονομία της Κύπρου έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τα προβλήματα και τα εμπόδια που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Μέσα στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες όλοι καλούμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μακριά από κινδυνολογίες και καταστροφολογίες να υπηρετήσουμε δημόσιο συμφέρον λειτουργώντας με συναίνεση και σύνεση για να συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια στήριξης και εξυγίανσης της οικονομίας μας. Ολες οι εξελίξεις δείχνουν ότι μπορούμε και πρέπει να είμαστε προσγειωμένα αισιόδοξοι», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τα μέτρα ανάπτυξης που μελετά η Κυβέρνηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Κυβέρνηση εργάζεται πολύ εντατικά, θα έχει διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και στόχος είναι το συντομότερο αυτά τα μέτρα να ολοκληρωθούν, να εγκριθούν και να υλοποιηθούν. Αυτά αποτελούν περαιτέρω μέτρα, διότι μέχρι τώρα η Κυβέρνηση έχει λάβει αρκετά μέτρα για προώθηση και στήριξη της ανάπτυξης. Το 2009 η Κυβέρνηση διέθεσε ένα ποσό περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για στήριξη σημαντικών τομέων της οικονομίας και για στήριξη της ανάπτυξης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.