Μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην Κύπρο

Η Noble Energy, Inc. (NYSE: NBL) ανακοίνωσε την Τετάρτη την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Κυπριακό Οικόπεδο 12, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Στη γεώτρηση Κύπρος Α-1 βρέθηκαν περίπου 310 πόδια (94,5 μέτρα) πολλαπλού στρώματος άμμου, της Μειόκαινου περιόδου, που επιτρέπουν τη μεταφορά υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου.

Η γεώτρηση έγινε σε βάθος 19,225 ποδών (5,861 μέτρα) σε θαλάσσιο βάθος 5,540 ποδών (1,689 μέτρα). Τα αποτελέσματα  από τη γεώτρηση, τους πετροφυσικούς σχηματισμούς και την αρχική αξιολόγηση δείχνουν υπολογιζόμενες ποσότητες που κυμαίνονται(1) μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Το Κυπριακό οικόπεδο 12 καλύπτει περίπου 40 τετραγωνικά μίλια (103,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και θα πρέπει να διεξαχθεί επιπρόσθετη ερευνητική γεώτρηση πριν αρχίσει η παραγωγή.

Ο Charles D. Davidson, Πρόεδρος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Noble Energy δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο Κυπριακό οικόπεδο 12. Αυτή είναι η πέμπτη στη σειρά ανακάλυψη  φυσικού αερίου από τη Noble Energy και τους συνεταίρους μας στην ευρύτερη λεκάνη του Λεβιάθαν, με τα συνολικά ακαθάριστα υπολογιζόμενα αποθέματα των πέντε ανακαλύψεων μας να ξεπερνούν τα  33 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η τελευταία ανακάλυψη στην Κύπρο τονίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα και παγκόσμια σημασία αυτής της λεκάνη».

Συνεχίζοντας ο κ. Davidson είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυπριακή Κυβέρνηση για την παραγωγική συνεργασία και υποστήριξή της στην επίτευξη αυτού του σημαντικού αποτελέσματος για τον Κυπριακό λαό και τη Noble Energy. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση για την ανάπτυξη αυτής της ανακάλυψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Η Noble Energy λειτουργεί τη γεώτρηση κατέχοντας το 70% των μετοχών. Η Delek  Drilling και η Avner Oil Exploration θα έχουν 15% η κάθε μια, νοουμένου ότι θα δοθεί η τελική έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης.

(1)    Το φάσμα των πιθανοτήτων του αποθέματος είναι μεταξύ 75 και 25 εκατοστημόρια.

Η Noble Energy είναι μια από τις κορυφαίες, ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης. Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στον κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου και της Δυτικής Αφρικής. Η Noble Energy είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η συναλλαγή των μετοχών της γίνεται με το σύμβολο NBL.

Για περισσότερες πληροφορίες www.nobleenergyinc.com.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην Κύπρο

  1. Παράθεμα: Χριστόφιας: Μεγάλες οι προοπτικές για την Κύπρο « Ελληνική Οικονομία Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.