Πως θα εισπραχθεί η έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας

Τα ποσά του ειδικού τέλους που εισπράττονται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδονται στο Eλληνικό Δημόσιο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί.

Τα ποσά θα  εισπραχθούν  σε δύο δόσεις για το 2011 και σε 4 δόσεις για το 2012, με την πρώτη δόση να επιβαρύνει το λογαριασμό της ΔΕΗ που θα εκδοθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν σε διακοπή της σύνδεσης και δεν το επαναχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος.

Υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος καταβάλει το τέλος μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

Η ΔΕΗ  και οι εναλλακτικοί προμηθευτές μπορεί να δίνουν στο Δημόσιο, χρηματικές προκαταβολές έναντι των ποσών που πρέπει να αποδοθούν από τις εισπράξεις του τέλους και μέχρι 25% του προς είσπραξη ποσού.

Η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές θα παρακρατούν ποσοστό 0,25% από τις εισπράξεις και συνολικά προβλέπονται έσοδα 6.513.000 ευρώ.

4 σκέψεις σχετικά με το “Πως θα εισπραχθεί η έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας

  1. Παράθεμα: Πως θα υπολογιστεί το ειδικό τέλος ακινήτων « Ελληνική Οικονομία Blog

  2. έχω μια απορία…. το σπίτι που μένω είναι με δάνειο, μέχρι να το εξοφλήσω ανήκει στην τράπεζα, τον Φόρο ακίνητης περιουσίας θα τον πάω στην τράπεζα να τον πληρώσει, ή θα τον αφαιρέσω από την δόση του του δανείου?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.