Στρατηγική συνεργασία First Data και GR.EC.A.

Η First Data και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek Ecommerce Association – GR.EC.A.) γνωστοποιούν την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας τους, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση και απλοποίηση – για ηλεκτρονικά καταστήματα και καταναλωτές – του online εμπορικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

H διεθνής εμπειρία και καινοτομία της First Data στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και των προπληρωμένων συναλλαγών, τις λύσεις σχετικά με τη διαχείριση συναλλαγών και την ανίχνευση απάτης και τις υπηρεσίες υποστήριξης ηλεκτρονικής τραπεζικής και υποστήριξης σημείων πωλήσεων (point-of-sale) θα αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια που καταβάλει ο GR.EC.A. και έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ελληνικού eCommerce τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Η First Data και ο GR.EC.A., αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος στην ελληνική αγορά, συνεργάζονται ώστε να απλοποιήσουν και να προστατεύσουν τον τρόπο λειτουργίας και διεξαγωγής εμπορικών συναλλαγών στο eCommerce καθώς και να διευκολύνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τους καταναλωτές στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών εμπιστοσύνης ανάμεσά τους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός πλήθους συνεργιών που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες και θα έχουν ως σκοπό την παροχή συμβουλευτικών προτάσεων πάνω σε κρίσιμα θέματα του εμπορίου και την ενημέρωση των καταναλωτών στη σωστή χρήση και αξιοποίηση των ωφελειών που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Ο Espen Tranoy, Managing Director της First Data στην Ελλάδα,δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε πως το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αφού υπάρχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, εφόσον δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της σύναψης συνεργασίας μας με τον GR.EC.A., προκειμένου να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός εύχρηστου και ασφαλούς περιβάλλοντος -σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών- στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Θεωρούμε πως θα είναι μία εποικοδομητική συνεργασία για αμφότερες τις πλευρές».

 

Ο Φώτης Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του GR.EC.A. δήλωσε ότι:«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Συνδέσμου είναι η ενίσχυση του αισθήματος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Για να συμβεί αυτό, ο καταναλωτής πρέπει να πειστεί πως το online εμπορικό περιβάλλον είναι απλό, εύκολο και κυρίως ασφαλές. Η πολυετής και διεθνής τεχνογνωσία της First Data θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις και γνώση στους επαγγελματίες του κλάδου».

 

Σχετικά με την First Data 

FD-NEW-LOGO

Η First Data (NYSE: FDC, www.firstdata.com & www.fdms.gr ) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και των λύσεων για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου έξι εκατομμύρια τοποθεσίες επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Οι 24.000 εργαζόμενοί της –κάτοχοι τίτλων ιδιοκτησίας της- είναι αφοσιωμένοι στην παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, από νεοσυσταθείσες (start-ups) μέχρι τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, για τη διενέργεια των εμπορικών τους συναλλαγών σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας και εξασφαλίζοντας την επεξεργασία περισσοτέρων από 2.800 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, συνολικού ύψους 2.2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος.

Σχετικά με τον GR.EC.A.

greca_logo

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου Ε.Σ.Η.Ε. (Greek eCommerce Association – GR.EC.A., www.greekecommerce.gr) αποτελεί το όργανο και τη φωνή των Ελληνικών Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του e- Επιχειρείν. Ο GR.EC.A. εκπροσωπεί σήμερα περισσότερες από 300 εταιρείες – μέλη από όλους τους κλάδους του εμπορίου. Το σήμα GR.EC.A, διασφαλίζει την αποδοχή και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλες τις εταιρείες που είναι μέλη. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών συμφερόντων των μελών του και γενικότερα του κλάδου του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου, η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών  και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.