Επιχειρηματικά σχέδια για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Μέχρι τις 29 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα επιχειρηματικά τους σχέδια είπε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητριάδης ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές είπε ότι «δεν υπάρχουν αποφάσεις. Υπάρχει μια διαδικασία που βρίσκεται στο δεύτερο μέρος της.

Στο δεύτερο μέρος έχει υπογραφεί  σχέδιο για εμπιστευτικές πληροφορίες (non disclosureagreement) με 15 ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτά τα 15 ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλουν το επιχειρηματικό τους πλάνο για τις Κυπριακές Αερογραμμές – το οποίο δεν θα είναι δεσμευτικό σε αυτή τη φάση – μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτής της υποβολής γίνονται συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους, η αρμόδια Επιτροπή συναντάται με τους ενδιαφερόμενους και στις 29 Αυγούστου θα ληφθούν όλα τα επιχειρηματικά πλάνα, θα υποβληθεί μια σχετική Έκθεση στη Διυπουργική Επιτροπή  και σε εκείνο το στάδιο θα αποφασίσουμε με ποιους θα προχωρήσουμε στο λεγόμενο short listγια να μπούμε στην υποβολή δεσμευτικών πλάνων. Ευελπιστούμε ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα καταλήξουμε στην καλύτερη λύση».

 Κληθείς να πει αν κερδίζουν έδαφος κάποιες εταιρείες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω εάν κερδίζει έδαφος οποιοσδήποτε. Σήμερα η Επιτροπή έχει συνάντηση με την Aegean, την Παρασκευή είχε συνάντηση με τηνRyanair, η οποία είχε ζητήσει να συναντηθεί μαζί μου ως αρμόδιος Υπουργός για τα θέματα μεταφορών.

Δεν τίθεται θέμα να υπάρχει κάποιος που να προπορεύεται της διαδικασίας. Υπάρχει μια διαδικασία και θα ακολουθηθεί με το σωστό τρόπο».

 Ερωτηθείς για το θέμα διορισμού νέου Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Υπουργός είπε ότι την προσεχή «Τετάρτη θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.