Οι φιλοξενούμενοι και το κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα διαμορφώθηκε στα 450 εκατ. ευρώ και το σύνολο του εν λόγω ποσού επιστρέφεται στα ελληνικά νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και με μικρή ακίνητη περιουσία, ανεξάρτητα από το κριτήριο περί φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι εξετάζονται στο πλαίσιο του νοικοκυριού που διαμένει υπό την ίδια στέγη και μοιράζεται τα καθημερινά κόστη επιβίωσης του εν λόγω νοικοκυριού.

Έτσι φιλοξενούμενος ενήλικας προσαυξάνει το εισόδημα του κύριου δικαιούχου κατά 2.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος όπως είναι φυσικό δεν το

δικαιούται γιατί δεν αποτελεί ξεχωριστό νοικοκυριό. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται ο αριθμός των κυρίων δικαιούχων με δεδομένο βασικό όριο εισοδήματος 6.000 ευρώ. Εάν, αντίθετα,αποφασίζονταν να χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα και στους φιλοξενούμενους, τότε το βασικό όριο εισοδήματος για τον κύριο δικαιούχο θα έπρεπε να μειωθεί στα π.χ. 4.500 ευρώ, καθώς ο βασικός περιορισμός της κυβέρνησης είναι ότι το προς διανομή ποσό δεν μπορεί να υπερβεί τα 450 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.