Στο επίκεντρο της αγοράς binary options η Κύπρος

Η αγορά των binary options (δυαδικών συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης), ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν που προέκυψε στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2008, μπορεί να αποτελέσει ένα νέο τομέα ανάπτυξης για τον κυπριακό τομέα οικονομικών υπηρεσιών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου δίνοντας άδεια στην Βanc De Binary (κατόπιν ενός μαραθωνίου επαφών και ελεγκτικών διαδικασιών), κατέστησε την τελευταία ως την πρώτη ρυθμιζόμενη εταιρεία του είδους της στον κόσμο.

Το παράδειγμα της Βanc De Binary ακολουθούν άλλες 14 εταιρείες, υποβάλλοντας αίτηση αδειοδότησης. Τα οφέλη στην απασχόληση, αλλά και την αγορά ακινήτων, είναι προφανή. Στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής της στην Κύπρο η Βanc De Binary εργοδοτεί 130 άτομα και θα φτάσει τα 230. Αν εγκατασταθούν στην Κύπρο οι βασικοί διεθνείς παίκτες εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον 1.300 θέσεις εργασίας, ενώ στο καλύτερο σενάριο θα ανοίξουν πέραν των 3.000 θέσεων εργασιών.
Η Κύπρος εξελίσσεται ραγδαία ως ένα κέντρο για την εγγραφή και διαχείριση ιδιωτικών και δημόσιων επενδυτικών κεφαλαίων, σημειώνει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «μελλοντικά πολλές άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν τα βήματα της Banc de Binary στην απόφασή της για τη δημιουργία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων της στην Κύπρο».
«Η γεωγραφική τοποθεσία της Κύπρου, οι εξαιρετικές της υποδομές και το υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό κατέστησαν το νησί την πρώτη και μοναδική μας επιλογή για τα κεντρικά μας γραφεία για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Banc De Binary, Oren Laurent.

Τα Binary Options
Τα Binary Options -που είναι επίσης γνωστά και ως FROs- διαφέρουν από τις παραδοσιακές επενδύσεις στο ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι επενδυτές είναι να προβλέψουν την κατεύθυνση μια επένδυσης προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πράξη. Γενικά, με τα binary options υπάρχουν μόνο δύο αποτελέσματα: είτε “πάνω” είτε “κάτω”, με την αξία να είναι αδιάφορη. Επίσης ο επενδυτής γνωρίζει εν των προτέρων την πιθανή ζημιά ή κέρδος, καθιστώντας το εν λόγο εργαλείο πιο ασφαλή για το μέσο επενδυτή.
Ο τομέας των binary options στην Κύπρο αποτιμάται σε 500 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και αναμένεται ότι τα επόμενα χρόνια θα διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από την ήδη καθιερωμένη αγορά συναλλάγματος (Forex).

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» (έκδοση Κύπρου) στις 3 Φεβρουαρίου 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.