Στα 460 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

H Ρωσία ήταν η 12η εξαγωγική αγορά της Ελλάδος, σε σειρά κατάταξης το 2011, με αξία εξαγωγών 386 εκ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ενώ το 2012 οι διμερείς εμπορικές μας σχέσεις την έφεραν στη 10η θέση με αξία εξαγωγών 460 εκ. ευρώ, με μεγάλο περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Eurobank, Go International.

Ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank, κ. Σ. Ιωάννου, υπογράμμισε τα αισιόδοξα νέα για την οικονομία της Ελλάδας, γεγονός που, όπως τόνισε, επιβεβαιώνεται και από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της  χώρας και τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Eurobank, από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

«Ο κίνδυνος αποχώρησης από το ευρώ εμφανώς πλέον απομακρύνεται, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται ραγδαία, οι ιδιωτικοποιήσεις επιτέλους άρχισαν να υλοποιούνται, οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προχωρά με ταχείς ρυθμούς», ανέφερε ο κ. Ιωάννου και πρόσθεσε:

«Είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς και να προχωρήσουμε αποφασιστικά την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα απελευθερώσουν τον οικονομικό δυναμισμό και την επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκε ένα Real Estate Workshop στις 27/05, το οποίο περιελάμβανε σύντομη παρουσίαση των προς επένδυση ακινήτων από τις ελληνικές εταιρίες. Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών συμμετέχουν και οι  δύο μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων ακινήτων στην Ελλάδα, η Eurobank Property Services S.A. και η Lamda Development.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Vartanian, τόνισε, ότι στην διάρκεια των τελευταίων μηνών, παρατηρήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα της ρωσικής αγοράς για τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία και  χαρακτήρισε υψηλής ποιότητας, σημειώνοντας, ότι το ευρύ φάσμα προτεινόμενων συνεργασιών διευκολύνει την αναζήτηση εταίρων από ρωσικής πλευράς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.