Προβάλλοντας αποτελεσματικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Τη δημιουργία μίας πρωτοποριακής εταιρείας – εργαλείου αποτελεσματικής προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), παρουσιάζοντας τον νεοσύστατο φορέα «Marketing Greece A.E.»

 

Στα ευρύτερα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, στόχος της Marketing Greece Α.Ε. είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στη δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της και μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πλάνο πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα μας ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους και ελκυστικότερους παγκόσμια προορισμούς.

 

Η Marketing Greece Α.Ε., θα έχει οικονομική αυτοτέλεια και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Με κύριο μέτοχο τον ΣΕΤΕ και με συμμετοχή του ΞΕΕ και της ΕΔΕΕ, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, θα υποστηρίξει την ελληνική δημοκρατία, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις τουριστικές ενώσεις και τις τουριστικές επιχειρήσεις υλοποιώντας συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν στην συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη και στην ενεργή προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Marketing Greece Α.Ε. αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό. Μπορεί να αποτελέσει με την υψηλή αποτελεσματικότητα της, χρησιμοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία, αλλά και με την καθοριστική συμβολή της νέας γενιάς, ένα σύγχρονο case study σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και Πρόεδρος της Marketing Greece Α.Ε,. κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα δημιουργήσει ένα παγκοσμίου επιπέδου website, θα αναπτύξει τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, ενώ θα συνεργαστεί με γραφεία δημοσίων σχέσεων στις βασικές αγορές – στόχους, εφαρμόζοντας έτσι ολοκληρωμένα προγράμματα προώθησης επιμέρους τουριστικών περιοχών και τουριστικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος branding της χώρας και των περιοχών της, σχεδιάζοντας και υποστηρίζοντας στρατηγικά σχέδια δημιουργίας και προβολής τουριστικών προϊόντων ανά προορισμό, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της εμπορικής διαχείρισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την γενικότερη εικόνα της χώρας.

 

Συγκεκριμένα, οι 5 άξονες όπου θα δραστηριοποιηθεί η Marketing Greece Α.Ε. είναι οι εξής:

 

  • Δημιουργία διαδραστικής πλατφόρμας (website), η οποία θα προσφέρει στους χρήστες μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα θα παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού του ταξιδιού τους, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες αναζήτησης διαμονής, μεταφοράς και περιήγησης. Ενώ, θα παρέχεται η δυνατότητα διασύνδεσης με περισσότερες από μία διαδικτυακές μηχανές κρατήσεων.

 

  • Δημιουργία Δικτύων Δημοσίων Σχέσεων σε βασικές αγορές-στόχους όπως η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, με στόχο τη μετάδοση και αναπαραγωγή θετικής δημοσιότητας και ελκυστικής παρουσίασης των ποικίλων τουριστικών προϊόντων και προορισμών που παρέχει η Ελλάδα. Φιλοξενία υψηλού επιπέδου δημοσιογράφων και opinion leaders, αλλά και δημιουργία δικτύου φίλων της χώρας.

 

  • Δημιουργία προωθητικού περιεχομένου προς δημοσίευση σε διαδικτυακούς τόπους, forums, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον διαδικτυακό τόπο της Marketing Greece Α.Ε.

 

  • Οργάνωση και συμμέτοχη σε διεθνή τουριστικά event με προσκεκλημένους εκπροσώπους της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και του Τύπου, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού.

 

  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις της χώρας, στην έρευνα αγοράς στις χώρες στόχους και στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων. Υποστήριξη στο στρατηγικό σχέδιο προώθησής τους με τη δημιουργία υψηλού επιπέδου περιεχομένου, το οποίο θα διανέμεται μέσω των social media, του δικτύου δημοσίων σχέσεων, των γραφείων του ΕΟΤ και των γραφείων τύπου των πρεσβειών της χώρας.

 

«Αποτελούμε μία καινοτόμα επιχειρηματική πρωτοβουλία για τον τουρισμό και εργαζόμαστε σκληρά για να κτίσουμε την εταιρεία. Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε την γνώση και εμπειρία που υπάρχει, να χρησιμοποιήσουμε το εξαιρετικό νέο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού της νέας γενιάς και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Παρά τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα, αισιοδοξούμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση και το νέο αυτό εργαλείο μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece Α.Ε., κ. Ιωσήφ Πάρσαλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.