Ο νέος ασθενής της Ευρώπης: Η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση

Σημαντική πτώση καταγράφει η υποστήριξη προς την ΕΕ και την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση σε πολλές χώρες εξαιτίας της κρίσης, κυρίως στη Γαλλία όπου η πτώση είναι εξαιρετικά μεγάλη, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew.

EU wins Nobel Peace Prize for advancement of democracy
Στο διάστημα από το 2012 ως το 2013, η υποστήριξη στο ευρωπαϊκό σχέδιο μειώθηκε από το 60% των θετικών απαντήσεων στο 45%, δηλαδή πτώση κατά 15 μονάδες. Η Γαλλία καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των θετικών απαντήσεων (-19 μονάδες στο 41%).
Στην Ισπανία, μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, καταγράφεται πτώση κατά 14 μονάδες (46%), στη Γερμανία πτώση κατά οχτώ μονάδες (60%), ενώ στην Ιταλία σημειώθηκε πτώση μόνο κατά 1 μονάδα (58%) σύμφωνα με την έρευνα η οποία φέρει τον τίτλο: «Ο νέος ασθενής της Ευρώπης: Η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση».
Εξάλλου, χώρες στις οποίες το ποσοστό υποστήριξης προς την ΕΕ ήταν ήδη χαμηλό, εξακολουθούν να καταγράφουν πτώση: η Ελλάδα στο 33% (-4) και η Βρετανία στο 43% (-2).
Η μοναδική χώρα στην οποία το ποσοστό υποστήριξης προς την ΕΕ σημειώνει άνοδο είναι η Τσεχία (+4 μονάδες στο 38%).
Ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και σε ό,τι αφορά την υποστήριξη προς την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση. Η ήδη χαμηλή υποστήριξη, καταγράφει μια νέα πτώση σε διάστημα ενός έτους από 34% στο 28% (-6).
Και στο ζήτημα αυτό η Γαλλία καταγράφει πτώση 14 μονάδων στις θετικές απαντήσεις (22% έναντι 36%), μπροστά από την Ιταλία (-11 στο 11%), την Ισπανία (-9 στο 37%), την Ελλάδα (-7 στο 11%) και την Πολωνία (-7 στο 41%). Μόνο η Γερμανία παραμένει πάνω από το 50% παρά την πτώση των 5 μονάδων.

ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.