Κύπρος: Περίοδος χάριτος 60 ημερών σε όλα τα δάνεια

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου απέστειλε οδηγία στις εμπορικές τράπεζες για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους, ως αποτέλεσμα των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαρτίου 2013.

Ειδικότερα, έχει ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο να προβούν σε σχετικές ρυθμίσεις με σκοπό τη βελτίωση της ικανότητας αποπληρωμής των δανείων και ειδικότερα να παραχωρήσουν περίοδο χάριτος 60 ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας:

-Οι εν λόγω δανειολήπτες δεν θα τυγχάνουν του ιδίου χειρισμού όπως οι άλλοι δανειολήπτες με μη-εξυπηρετούμενες χορηγήσεις.  Αυτό συνεπάγεται ότι οι λογαριασμοί αυτών των δανειοληπτών δεν θα μεταφέρονται στο Τμήμα Ανάκτησης Χρεών και δεν θα λαμβάνονται νομικά μέτρα.

-Επιπλέον χρεώσεις, τόκοι υπερημερίας και υπερβάσεων των εν λόγω δανειοληπτών θα αναστέλλονται άνευ επηρεασμού των συμβατικών τους επιτοκίων, και

-Θα γίνουν διευθετήσεις ρύθμισης με τους εν λόγω δανειολήπτες για την αναδιάρθρωση των χορηγήσεων τους στη βάση νέας αξιολόγησης της ικανότητας αποπληρωμής τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.