Δημιουργία Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Κύπρο

Κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Pia Ahrenkilde Hansen δήλωσε πως το Κολλέγιο των Επιτρόπων είχε σήμερα μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup το περασμένο σαββατοκύριακο για την Κύπρο και αντάλλαξε απόψεις για τον τρόπο που η Επιτροπή μπορεί να συνεισφέρει για να διευκολύνει την εφαρμογή των λύσεων αυτών. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων θα τροφοδοτήσει τις πολιτικές και τις δράσεις της Επιτροπής για το μέλλον, σημείωσε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η Επιτροπή –επιβεβαιώνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου της Επιτροπής και του Επιτρόπου Rehn -ενέκρινε επισήμως σήμερα τη δημιουργία Ομάδας Δράσης για την Κύπρο η αποστολή της οποίας θα είναι να βοηθήσει να μειωθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις και το οικονομικό σοκ μέσω της κινητοποίησης κοινοτικών πόρων και της στήριξης της κυπριακής κυβέρνησης στην προσπάθεια αποκατάστασης της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.