Εδραιώνεται το υπολογιστικό σύννεφο

Στο δεύτερο ετήσιο Cisco® Global Cloud Index (2011 – 2016) η Cisco προβλέπει ότι η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων στα Data Center θα τετραπλασιαστεί και θα φτάνει τα 6,6 zetabyte κάθε χρόνο, μέχρι το 2016.

Η εταιρία επίσης προβλέπει ότι η παγκόσμια δραστηριότητα στο υπολογιστικό σύννεφο (cloud), το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τμήμα της διακίνησης πληροφοριών στα Data Center, θα εξαπλασιαστεί, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 44% (GAGR). Από τα 683 exabyte ετήσιας κίνησης το 2011 στα 4,3 zettabyte το 2016.

Συγκεκριμένα, 6,6 zetabyte είναι ισοδύναμα με:

-92 τρισεκατομμύρια ώρες συνεχούς ροής μουσικής – Ισοδύναμο με περίπου 18 μήνες συνεχούς ροής μουσικής για όλο το παγκόσμιο πληθυσμό το 2016.

-16 τρισεκατομμύρια ώρες τηλεδιάσκεψης – Ισοδύναμο με περίπου 12 ώρες καθημερινών τηλεδιασκέψεων για όλο το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό το 2016.

-7 τρισεκατομμύρια ώρες συνεχούς ροής βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) – Ισοδύναμο με περίπου 2,5 ώρες καθημερινής αναπαραγωγής βίντεο HD για τον παγκόσμιο πληθυσμό το 2016.

Η πλειονότητα της κίνησης στα Data Center δεν προέρχεται από τους τελικούς χρήστες αλλά από εργασίες στα Data Center και στο cloud, που δεν είναι ορατές στους μεμονωμένους χρήστες.
Για την περίοδο 2011-2016, η Cisco προβλέπει ότι περίπου το 76% της κίνησης των Data Center θα παραμένει μέσα σε αυτά και θα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από δεδομένα αποθήκευσης, παραγωγής και ανάπτυξης. Ένα επιπλέον 7% της κίνησης θα παράγεται μεταξύ των Data Centers και θα προέρχεται κυρίως από αντιγραφές δεδομένων και ανανεώσεις λογισμικού και συστήματος. Το υπόλοιπο 17% της κίνησης των Data Center θα προέρχεται από τους τελικούς χρήστες καθώς αυτοί θα επισκέπτονται τα cloud για web surfing, email και βίντεο streaming.

Σε επίπεδο περιοχών, το Cisco Global Cloud Index προβλέπει ότι μέχρι το 2016, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα έχουν το μεγαλύτερο ρυθμό αύξηση της κίνησης σε cloud, ενώ η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα έχει επεξεργαστεί τον μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, με τη Βόρεια Αμερική να ακολουθεί.

Videos:          

 

Μεγάλο μέρος των εργασιών διεξάγονται σε «κοινόχρηστους» διαδικτυακούς χώρους (φωτό: http://www.freefoto.com/index.)

Επιπλέον πληροφορίες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.