Νέο Ελντοράντο η ενδοχώρα της Ρωσίας

Οι μικρομεσαίες ρωσικές επιχειρήσεις και η ενδοχώρα της Ρωσίας αποτελεί μια νέα αγορά στόχο για τις κυπριακές επιχειρήσεις παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και τις εταιρείες ακινήτων. Πολλές από αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις –που  μπορεί να απασχολούν και 1000 άτομα- επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μια χώρα ως γέφυρα προς μετάβαση στη διεθνή αγορά.

Αυτό προέκυψε από σεμινάριο-παρουσίαση υπό τον τίτλο  «Κύπρος-σημαντικότατο κέντρο διεθνούς  επιχειρηματικής δραστηριότητας» που πραγματοποιήθηκε την στη ρωσική πόλη Ekaterinburg.

Στο σεμινάριο, που διοργάνωσαν από κοινού το  Ίδρυμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρωσίας  «Perspektiva» και η κυπριακή εταιρεία Arto Inter Dom έλαβαν μέρος με παρουσιάσεις τους η Λαική Τράπεζα, η εταιρεία ακινήτων Property Gallery και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Prudens corporate and fiduciary services.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εξήντα και πλέον ρώσοι επιχειρηματίες, ως επι το πλείστον ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στη Ρωσία φέρονται ως το υπαρκτό ρωσικό μπίζνες (μικρές βιομηχανίες, βιοτεχνίες, πολυκαταστήματα, γεωργικές μονάδες, φούρνοι-ζαχαροπλαστεία, τυπογραφεία, νομικοί και λογιστικοί οίκοι, εταιρείες ακινήτων, εμπορικές εταιρείες κλπ). Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο αγνοούσαν την ύπαρξη της Κύπρου και των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Εάν το ενδιαφέρον των κολοσσών, είτε και  μεγάλων ρωσικών εταιρειών προς τη χώρα μας θεωρείτο δεδομένο, η εμπλοκή των υπολοίπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ρωσίας στα της Κύπρου είναι εξίσου μεγάλης σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για πολλές χιλιάδες εταιρείες με οικονομικό κύκλο δισεκατομμυρίων. Ο τομέας αυτός στη Ρωσία υποβοηθείται και ενθαρρύνεται από το ρωσικό κράτος και αποτελεί τη βάση για τη μεσαία τάξη, η οποία και διευρύνεται στη χώρα με γοργούς ρυθμούς.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Perspektiva», Boris Gribatchev  ανέφερε ότι πρόκειται για την έναρξη ενός μακρόπνοου προγράμματος ανάπτυξης σχέσεων και ανταλλαγής επιχειρηματικών αποστολών που  υλοποιεί το Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Διευθυντή της κυπριακής εταιρείας Arto InterDom και Αντιπρόσωπο του Ιδρύματος «Perspektiva» στην Κύπρο, Άρη Γεωργίου, ο οποίος επι 12ετίας διετέλεσε Εμπορικός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η συνέχεια θα δοθεί  με συμμετοχή κυπριακών εταιρειών σε περίπτερο στα πλαίσια  μεγάλης έκθεσης υπηρεσιών και προϊόντων εκατοντάδων μικρομεσαίων ρωσικών εταιρειών από την περιφέρεια.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο-παρουσίαση και προβολή της Κύπρου ως Διεθνούς Επιχειρηματικού Κέντρου από το βήμα συμποσίου με συμμετοχή 150 και πλέον εταιρειών. Παρόμοια εκδήλωση προγραμματίζεται και για τον προσεχή Ιούνιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.