Το Ελληνικό Πρωινό στα Ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Το Ελληνικό Πρωινό (www.greekbreakfast.gr) είναι η πολύ πετυχημένη υλοποίηση της επιθυμίας όλων των Ελλήνων αλλά και των ξεκάθαρων ωφελειών όλων των εμπλεκομένων, των αγροτών-παραγωγών της Χαλκιδικής, των μεταποιητών Χαλκιδικής, των εστιατόρων και chefΧαλκιδικής και βεβαίως των ξενοδόχων Χαλκιδικής και των παρόχων ενοικιαζόμενων ξενώνων στην Χαλκιδική, κυρίως όμως της κοινωνίας της Χαλκιδικής και των φορέων Τοπικής Ανάπτυξης της Χαλκιδικής.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, είπε:

«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν στήριξε με επιτυχία την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας τα τελευταία 40 χρόνια. Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και της σύνδεσης του κλάδου μας με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό».

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Γεώργιος Πίττας, που παρουσίασε τα πρώτα Τοπικά Σύμφωνα από Χίο, Μυτιλήνη, Κώ & Ρόδο στις 15/2/2012 (Αθήνα, Ηλιότοπος), στο IMIC 2012-«Τουρισμός & Γαστρονομία στο προσκήνιο», είναι ο οργανωτής και υπεύθυνος προώθησης του Ελληνικού Πρωινού και του Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον κ. Γρηγόριο Τάσιο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής.

Οι τοπικοί παραγωγοί κινητοποιήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιάννη Γιώργου, και στην εκδήλωση της Κυριακής, 13 Μαϊ 2012, στο Ξεν. Ανθεμούς (Ακτή Ελιά, Νικήτη) συνέβαλε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» με τον πρόεδρό της κ. Φώτη Καραφουλίδη, ο κ. Ευριπίδης Τζινόπουλος (Executive Chef Anthemus Sea Hotel), ο κ. Γιώργος Παλησίδης, ερευνητής γαστρονομίας και η κα Άννα Μπασάκα (Σύμβουλος Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.