Απαισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο

Συνεχίσθηκε η πτωτική πορεία του Δείκτη Επιχειρηματικών Προσδοκιών για τις επιχειρήσεις του τουρισμού το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας στον τουρισμό που διεξάγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 69 μονάδες για τις ξενοδοχειακές και στις 44 για τις τουριστικές επιχειρήσεις, υποχωρώντας κατά 2 και 4 μονάδες αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση και με την πλειοψηφία των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων να αναφέρει επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πολύ πριν τη διενέργεια των εκλογών.

Αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης το ερχόμενο τρίμηνο, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξες, λόγω και της έναρξης της κύριας τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις, παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάσουν θετικά την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι η ενίσχυση των αφίξεων από νέες αγορές, η παροχή καλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και η αύξηση των κρατήσεων από το διαδίκτυο.

Για να διαβάσετε τα αποτελέσματα της 3ης έρευνας οικονομικής συγκυρίας στον τουρισμό, πατήστε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.