Υποσχόμενη η ρωσική αγορά δομικών υλικών

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης του για το 2011, διοργάνωσε επιτυχία Επιχειρηματική Αποστολή για τον κλάδο των δομικών υλικών και κατασκευών στην Μόσχα από 12 έως 15 Δεκεμβρίου.

Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής ήταν η διερεύνηση της Ρωσικής αγοράς προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για Ελληνικές εξαγωγές.

Η αγορά στην Ρωσία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό 6%-7% ετησίως και η οικονομία της διαρκώς εκσυγχρονίζεται. Η οικονομική σταθερότητα έχει δημιουργήσει μια νέα, δυναμική μεσαία τάξη που ολοένα και περισσότερο αγοράζει ελληνικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο.

Συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση 37,2% το 2010 σε σχέση με το 2009 και το 1ο 9μηνο του 2011 παρουσιάζει αύξηση 31,86% έναντι του αντίστοιχου 9μήνου του 2010.

Στην Επιχειρηματική Αποστολή συμμετείχαν 9 ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα των δομικώνυλικών, αλουμινίου, μαρμάρων και των μηχανημάτων αγροτικής τεχνολογίας, οι οποίες πραγματοποίησαν συνολικά 120 επιχειρηματικές συναντήσεις με 37 Ρωσικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ήταν αποδοτικές και για μερικές από αυτές αναμένονται συνέχιση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή συμβολαίων. Καθοριστικός για την επιτυχία της αποστολής ήταν και ο ρόλος του γραφείου ΟΕΥ στη Μόσχα τα στελέχη του οποίου συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της αποστολής.

Για το 2012 ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου προγραμματίζει ακόμη 6 Διεθνείς εκθέσεις στην αγορά της Ρωσίας (3 εκθέσεις ένδυσης, 1 δομικών υλικών, 1 καλλυντικών και 1 τροφίμων – ποτών) καθώς και 2 πολυκλαδικές επιχειρηματικές αποστολές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.