«Δώρο» 45 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ

Με το ποσό των 45 εκατ. ευρώ ενισχύσει η κυβέρνηση τα ΚΤΕΛ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με το άρθρο 119 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Άλλες Διατάξεις» του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων η ρύθμιση προσφέρει ποσό ύψους 45 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση αστικών και υπεραστικών λεωφορείων κυριότητας των ΚΤΕΛ ΑΕ ή μετόχων αυτών.

Το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που ασκούν τα ΚΤΕΛ προς τις τουριστικές επιχειρήσεις διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα να συντηρούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, σχολιάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για ένα ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ποσό που κάνει τον κάθε καλόπιστο να αναρωτηθεί αν τελικά υπάρχουν χρήματα στο ΠΔΕ ή όχι; Κι αν υπάρχουν γιατί δεν διατίθενται για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και την αντιστροφή του δυσφημιστικού κλίματος για τη χώρα, αλλά προσφέρονται για να ενισχυθούν και να προστατευθούν τα ΚΤΕΛ, όταν είναι υποχρέωση της χώρας η πλήρης απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών».

Το ΕΕΘ επιτίθεται στον υπουργό Υποδομών και καλεί τον κ. Μάκη Βορίδη «να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προωθείται η συγκεκριμένη διάταξη και μάλιστα με την ένδειξη του κατεπείγοντος. Αλλά και οι προϊστάμενοί του στο Μέγαρο Μαξίμου και την οδό Συγγρού οφείλουν να αιτιολογήσουν γιατί συμφωνούν –αν συμφωνούν- με τις επιλογές του υπουργού. Και να παρέμβουν ώστε να αποκαταστήσουν τον ορθό λόγο και τη δεοντολογία.

Η Ελλάδα ταλαιπωρείται δεκαετίες τώρα από μεθοδεύσεις και πρακτικές επαγγελματικών ομάδων που σκέφτονται και κινούνται με συντεχνιακή λογική εξαργυρώνοντας συχνά τις πολιτικές τους επιλογές. Σήμερα –μέσα στην μεγάλη κρίση και τη βαθειά ύφεση- οι ανάγκες της χώρας και της οικονομίας απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με τις αποφάσεις τους να συμβάλουν στην ανάταξη της χώρας και της οικονομίας και όχι στη διαιώνιση των πρακτικών που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

Μέλη της διοίκησης του ΕΕΘ είχαν επισκεφθεί πριν από τρεις μόλις μήνες τον κ. Μάκη Βορίδη, είχαν συζητήσει μαζί του τα προβλήματα που υπάρχουν στις οδικές επιβατικές μεταφορές, του είχαν υποβάλλει προτάσεις και είχαν «εισπράξει» την κατανόησή του και τη δέσμευση να προωθήσει την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων.

 

5 σκέψεις σχετικά με το “«Δώρο» 45 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ

  1. για καθίστε λίγο.. όλοι το κατηγορείτε. που είναι η περιβαλλοντολόγοι εδώ??? όλα τα αστικά εκτός οργανισμών και Λάρισας είναι τουλάχιστον 20 ετών. όποτε ρυπογόνα… πολλοί χρησιμοποιούν λεωφορεία και θα πρέπει να γίνουν ποιο ευχάριστες οι συνθήκες για τους επιβάτες.. γιατί να μην δοθεί λοιπόν??. καινούργια ΜΜΜ δεν είναι ωραία εικόνα για έναν τουρίστα?? δεν σου δίνει το 100% για την αγορά καινούργιου και δεν σε αναγκάζει να τα πάρεις

  2. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ { ΔΩΡΟ } ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΕΝΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.