Ολι Ρεν: Η ελληνική δέσμευση και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Αποσπάσματα της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olli Rehn κατά την κοινή ακρόαση για την Ελλάδα των επιτροπών «Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής» και «Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η κρίση στην Ελλάδα είναι μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η κληρονομιά ετών ανεύθυνης πολιτικής. Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αποφύγαμε τα χειρότερα, αποφύγαμε την κοινωνική καταστροφή. Αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ιδιαίτερα για τα πιο ευπαθή μέλη της κοινωνίας.

Το έργο της Τρόικας επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, προκειμένου να εξισορροπήσει και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να βελτιώσει τις  μεσοπρόθεσμες προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης.

Επιτρέψτε μου να τονίσω δύο λέξεις: απασχόληση και ανάπτυξη. Αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης. Θα πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία να το υλοποιήσει.

Το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα είχε δύο «αχίλλειες πτέρνες»: Η μία ήταν η αδύναμη διοικητική ικανότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, που δεν της επέτρεψε να προχωρήσει στην αυστηρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η δεύτερη ήταν η έλλειψη της απαραίτητης πολιτικής ενότητας, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχει επαρκής στήριξη για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.