Προετοιμασία για την Πασχαλινή Αγορά

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διεξήχθη συνάντηση εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και αρμόδιων φορέων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Διαπιστώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τις απαιτούμενες ποσότητες αμνοεριφίων και αναμένεται οι τιμές να διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.

Υπογραμμίστηκε ότι διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας και η προστασία των καταναλωτών, των παραγωγών και των εμπόρων από παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές όπως οι πλαστές ενδείξεις χώρας προέλευσης ή η καταδολίευση των ζυγιστικών μηχανών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

-Θα δοθεί έμφαση στην παρεμπόδιση των «ελληνοποιήσεων» με μικτά κλιμάκια ελέγχων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

-Όλα τα σφάγια που πωλούνται στην Ελληνική Αγορά θα πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένο σφαγείο, να έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο κτηνιατρικό – υγειονομικό έλεγχο και ως εκ τούτου να φέρουν σήμα καταλληλότητας – σφραγίδα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

-Η πώληση των αμνοεριφίων απαιτεί την τήρηση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ιδιαίτερα την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας των εγκεκριμένων χώρων συντήρησης και έκθεσης των κρεάτων (αδειοδοτημένα καταστήματα λιανικής).

-Η πώληση κρέατος πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενδείξεις προέλευσης και όπως για όλα τα προϊόντα, από έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής.

Τα παραπάνω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τις αιρετές Περιφέρειες και τις Περιφερειακές ενότητες από τον ΕΦΕΤ στις 15 Μαρτίου 2012 ή προκύπτουν από τις κείμενες διατάξεις.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.