Επιδότηση μισθολογικού κόστους για πρόσληψη ανέργων

Έκτακτο σχέδιο παροχής κινήτρων για την εργοδότηση των μακροχρόνια ανέργων και των νέων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την παλαιά του σύνθεση.

«Ο στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλει στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα, ως επί τω πλείστον μέσω ενεργούς ένταξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην απασχόληση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Η ενίσχυση, βάσει του σχεδίου, περιλαμβάνει παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον εργοδότη, ύψους από 50% έως 65% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου ατόμου που ανήκει στις προαναφερόμενες ομάδες.

Ως μακροχρόνια άνεργοι νοούνται όσοι βρίσκονται χωρίς εργασία για διάστημα πέραν των επτά μηνών και σε ό,τι αφορά τους νέους το σχέδιο προβλέπει την παροχή κινήτρων για εργοδότηση νέων μέχρι 29 ετών, οι οποίο είναι άνεργοι από τρεις μέχρι έξι μήνες.

Δικαιούχοι του σχεδίου είναι επιχειρήσεις με την ευρεία έννοια του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο έδαφος που ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου από το 2009, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποίησε τρία σχέδια παροχής κινήτρων για πρόσληψη ανέργων, για νέους μέχρι 25 ετών και για μακροχρόνια άνεργους, και τοποθετήθηκαν περίπου 3.500 άνεργοι σε θέσεις εργασίας.

Πρόσθετα μέτρα εφαρμόζει και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού τα οποία συνέβαλαν στην τοποθέτηση άλλων 5.000 άνεργων σε διάφορες θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.