Έπιασε δουλειά ο «Σύμβουλος του Βιοτέχνη»

Σε υπ΄ αριθμόν ένα «εχθρό» των επιχειρήσεων – μελών του ΒΕΘ εξελίσσεται η μείωση του κύκλου εργασιών, με την έλλειψη ρευστότητας να ακολουθεί.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε η νέα υπηρεσία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) «Ο Σύμβουλος του Βιοτέχνη» τέσσερις στους δέκα (41,9%) ερωτηθέντες επιχειρηματίες στην ερώτηση «ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της επιχείρησης σας;» απάντησαν ότι η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών αποτελεί το βασικό αγκάθι για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους, ενώ δύο στους δέκα (23,8%) λένε ότι η έλλειψη ρευστότητας ταλανίζει τις επιχειρήσεις τους. Την ίδια ώρα δύο στους δέκα, ήτοι 19,6% κάνουν λόγο για υψηλά κόστη παγίων (ΔΕΗ, ΟΑΕΕ, ενοίκιο, φόροι κ.α.).

Μικρότερα είναι τα ποσοστά που καταγράφονται ως βασικά προβλήματα αναφορικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό (1,9%) με την αύξηση των πρώτων υλών (3,2%), την ύφεση (2%), την ανεργία (2%), την δυσκολία στην είσπραξη οφειλών (2,9%) και την κρίση (2,7%).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συμπεράσματα αυτά εξήχθησαν το διάστημα από 1 έως 29 Φεβρουαρίου οπότε οι συνεργάτες του «Σύμβουλου του Βιοτέχνη» επισκέφθηκαν 308 επιχειρήσεις –μέλη του ΒΕΘ στις περιοχές των Αμπελοκήπων, της Ξηροκρήνης, του κέντρου, της Τούμπας, του Εύοσμου και της Σταυρούπολης.

 Στο πλευρό του βιοτέχνη
Ο «Σύμβουλος του Βιοτέχνη» βρίσκεται από τις αρχές Φεβρουαρίου στο πλευρό των μελών του ΒΕΘ και φιλοδοξεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο επιχειρηματιών και επιμελητηρίου.

«Η νέα δράση του ΒΕΘ στοχεύει να μας φέρει κοντά σε όλους τους βιοτέχνες του νομού. Θα επισκεφθούμε πόρτα-πόρτα τους συναδέλφους προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματά τους και να δρομολογήσουμε μαζί λύσεις» τονίζει ο  πρόεδρος του  επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Τα μέλη του ΒΕΘ μέσω ενός ερωτηματολογίου που καλούνται να απαντήσουν καταθέτουν τις απόψεις τους για ζητήματα του κλάδου τους, ενώ παράλληλα έρχονται εγγύτερα στο επιμελητήριο ενημερώνονται για τις δράσεις του και επιπλέον αναφέρονται στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν.

Αναφορικά με την ενημέρωση που ζητούν τα μέλη του ΒΕΘ από το επιμελητήριο το 52,1% απαντά ότι θέλει να εστιάζει σε φορολογικά θέματα, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για πληροφόρηση σχετικά με προγράμματα επιδοτήσεων, νομικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.