Ενοποίηση ΔΕΘ – Helexpo ζητούν επιχειρηματικοί φορείς

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ομόφωνα οι επιχειρηματικοί φορείς της πόλης δηλώνουν τη θέση ότι το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης είναι και πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΘ ΑΕ ως μοναδικού φορέα που εξασφαλίζει τη λειτουργία του ακινήτου ως αναπτυξιακού μοχλού για την περιοχή, χωρίς την παραμικρή αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος.

Επίσης προτείνου επίσης την άμεση ενοποίηση των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE, με τη δημιουργία ομίλου της ΔΕΘ –όπως άλλωστε προβλεπόταν και από το νόμο 2687/99-  που θα επιλύσει άμεσα όποιες διαφορές έχουν ανακύψει μεταξύ των δύο πλευρών και θα δώσει τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή με κριτήρια που θα εξασφαλίζουν τόσο τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου όσο και τη διεθνοποίηση των εκθεσιακών και συνεδριακών εκδηλώσεων.

«Καλούμε την Πολιτεία, μετά και την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, να ενεργήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, προτού η πόλη απολέσει τον σημαντικότερο ίσως πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που διαθέτει ακόμη», επισημαίνουν.

Οι φορείς:

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.