Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των εργοδοτών για την ελληνική αγορά εργασίας

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των εργοδοτών για την ελληνική αγορά εργασίας κατά το προσεχές τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης.

 

Τα καλά νέα, δεδομένου του αρνητικού κλίματος, είναι ότι το 68% των εργοδοτών σκοπεύουν να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους σταθερό μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών μηνών. Ωστόσο, μόνο το 8% σκοπεύουν να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ 19% περιμένουν μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολούν.

Αφαιρώντας τις εποχικές διακυμάνσεις από τα αποτελέσματα της Έρευνας, ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης (που προκύπτει όταν από το ποσοστό των εργοδοτών που προβλέπουν αύξηση του συνολικού αριθμού των εργαζομένων τους, αφαιρέσουμε το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν μείωση) φτάνει στο -13%. Πρόκειται για το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο που οι προσδοκίες προσλήψεων των Ελλήνων εργοδοτών καταγράφονται αρνητικές.

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, ο Δείκτης προσδοκιών για τις προσλήψεις καταγράφεται αρνητικός και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -18%.

Η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εργοδοτών (751 για το Β’ Τρίμηνο του 2012) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από το σύνολο των κλάδων της εθνικής οικονομίας.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.