ΒΕΘ: Ζητεί μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με παράλληλη μετάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε με αποτέλεσμα, εν μέσω μάλιστα και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, οι επιχειρηματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι οι σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης υπονομεύουν, περισσότερο παρά ποτέ, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, η παύση λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων και η επακόλουθη εκτόξευση της ανεργίας από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα, σημαίνει αντίστοιχες απώλειες για τα έσοδα του ΟΑΕΕ από εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

«Οι επιχειρήσεις μαστίζονται και εξοντώνονται από την βαρύτατη φορολογία, από τις έκτακτες εισφορές, από την άρνηση του δημοσίου να τους αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη του, από τις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, από τις μηδενικές υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Κατά συνέπεια», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος, «απαιτείται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη μετάταξη σε δύο, χαμηλότερες, ασφαλιστικές κλάσεις, αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών σε 24 μήνες και μίνιμουμ καταβολή ποσού 100 ευρώ ανά δίμηνο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.