Πρόγραμμα στήριξης ανέργων του Πειραιά

Δημοσιοποιήθηκε Πρόσκληση από την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων». Το συνολικό ποσό της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η υποβολή προτάσεων από τα Επιμελητήρια πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/03/2012.

Στόχος του Προγράμματος είναι η επαγγελματική συμβουλευτική, κατάρτιση / επανακατάρτιση τουλάχιστον 1.500 ανέργων και επαπειλούμενων ανέργων που προέρχονται από κλάδους της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά και πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να διοχετευτούν σε παραπλήσιους – εναλλακτικούς κλάδους και ειδικότητες με θετικές προοπτικές ζήτησης και ανάπτυξης. Παράλληλα μέσω του προγράμματος θα προωθηθούν διαδικασίες Πιστοποίησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού μέσω Διεθνώς Αναγνωρισμένων Φορέων.

Οι δράσεις επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης/επανακατάρτισης θα υλοποιηθούν μέσω της επιλογής αναδόχων/παρόχων κατάρτισης από τα Επιμελητήρια με Ανοικτή Διαγωνιστική Διαδικασία.

 

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης από την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.antagonistikotita.gr/epeaa/

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.