Ο καιροσκοπισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος

του ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ Σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες δεν προκαλούν έκπληξη. Το πολιτικό σύστημα της χώρας απέδειξε ότι όχι μόνο είναι κατώτερο των περιστάσεων, αλλά είναι αδύναμο να αναλύσει την πραγματικότητα και επιλέγει να δραματοποιήσει την κατάσταση για να διασωθεί το ίδιο.

Η κρίση που βιώνουμε σήμερα όχι μόνο δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά και απαραίτητη για να αντιληφθούμε τα λάθη των επιλογών μας. Αυτούς ψηφίζαμε! Τα τελευταία 24ωρα το πολιτικό σύστημα δεν προσπαθεί να σώσει τη χώρα και το βιοτικό επίπεδο του λαού, αλλά να διασφαλίσει τη σωτηρία του…

Αντί όλοι να βγουν με μια φωνή και να υπερασπιστούν το μέλλον του τόπου και να εξηγήσουν ότι εδώ που φτάσαμε -μετά την απαράδεκτη διακυβέρνηση Παπανδρέου- το νέο μνημόνιο είναι μια στάση, και όχι το τέλος, στην νέα πορεία που έχει ο τόπος, το πολιτικό προσωπικό επιχειρεί την ηρωική έξοδο και στέλνει στο λαό λάθος μηνύματα.

Η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο. Ο κ. Σαμαράς δείχνει να έχει γνώση της κατάστασης.  Κρατά το κλειδί της σταθερότητας. Είναι ο μόνος που μπορεί να βγει και να βάλει ένα τέλος στο χάος, την ανευθυνότητα και τις αναλύσεις που βλέπουν εχθρούς στην τρόικα και την ΕΕ και δεν κοιτούν κατάματα την αλήθεια: η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και η Ευρώπη είναι εδώ να μας βοηθήσει. Το μνημόνιο είναι δυσβάσταχτο, αλλά δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας για να μπορέσει η χώρα να ανασυγκροτηθεί, χωρίς τον κίνδυνο της πραγματικής χρεοκοπίας.

Ποιος λέει την αλήθεια για όλα αυτά; Κανείς. Ξέρουν ότι η κρίση φέρνει το τέλος του πολιτικού του καφενείου, των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού.

Η Ελλάδα είναι «μαγαζί γωνία» και μπορεί να ανακάμψει εύκολα. Αρκεί να υπάρξει δικαιοσύνη στα βάρη, το δημόσιο να δουλέψει και να αφεθεί ο επιχειρηματικός κόσμος να δημιουργήσει ελεύθερα, χωρίς το στενό κορσέ των κρατικοδίαιτων. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εύκολο, ειδικά μετά τη χαμένη ευκαιρία του β εξαμήνου του 2010. Τότε υποσχεθήκαμε πολλά και κάναμε ελάχιστα. Γι’ αυτό μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι. Για την ακρίβεια πιέζουν το πολιτικό σύστημα. Σε ένα καθαρό περιβάλλον οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του την ευθύνη να αξιοποιήσει την ευκαιρία και μετά τις εκλογές να σπρώξει τα πράγματα μπροστά, αξιοποιώντας όλο το πολιτικό προσωπικό που έχει συναίσθηση τι γίνεται, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη με 1 εκατ. ανέργους και το 1/3 του πληθυσμού στη φτώχεια. Αλλά κάθε ημέρα πρέπει να λύνεται ένα θέμα και με δουλειά και αξιοσύνη οι άνεργοι να μειώνονται και ο νέος πλούτος να κατανέμεται δίκαια.

Ουτοπία; Δεν υπάρχει χώρος για ουτοπίες. Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι φιλοσοφικά σχήματα, ούτε πεδία για άσκηση ανεύθυνης δημαγωγίας.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο καιροσκοπισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος

  1. Tι λές ρε φίλε; Ο Σαμαράς έκανε τις τελευταίες ημέρες τις κωλοτούμπες της ζωής του και συ θέλεις να μας πεί ότι είναι ο κατάλληλος για να μας σώσει;

    Και πές ότι είναι για να μην μείνω σε αυτό. Με ποιούς θα μας σώσει; Με το Βενιζέλο που είναι ο βασικός υπεύθυνος για το οτι δεν έγινε τίποτε το β΄εξάμηνο του 2010; Με το Λοβέρδο που βλογάει τα γένια του όλη την ώρα;

    Η μήπως με το πλούσιο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔούλας; Με ποιούς; Με τον Βουλγαράκη; Με τον Πανό Παναγιωτόπουλο; Με το λεβέντη το Φαίλο και το Χρύσανθο που έγινε απο δευτεροκλασάτος αναλυτής του Χρηματιστηρίου, μεγαλοπαράγοντας; Ή μήπως με τον Πετράκη το Δουκα που μυρίστηκε εξουσία και θέλει να κάνει το come back;

    Μήπως να το ξανασκεφτείς λίγο το θέμα;

    • Αγαπητέ φίλε.
      Αυτά που λες είναι εύλογα. Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα εξαντλεί τη δημόσια παρουσία του σε γάμους, βαπτίσεις και ρουσφέτια. Αλλά στην παρούσα φάση όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Οι επιλογές της χώρας είναι ελάχιστες, πρακτικά μία: να εκτελεστεί το μνημόνιο, να υπάρξει πρόοδος και στη συνέχεια να ζητήσουμε αλλαγές.
      Θα μου πεις, με το δίκιο σου, ότι το μνημόνιο οδηγεί σε ύφεση. Έτσι είναι, γιατί λείπει το αναπτυξιακό μοντέλο. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει… Μεταξύ δραχμής και μνημονίου με τα λόγου γνώσης σου λέω ότι είναι καλύτερο το μνημόνιο. Κατά τα άλλα οι κωλοτούμπες Σαμαρά είναι καλύτερες από τις απίστευτες ανοησίες και την ημιμάθεια των αντι – μνημονιακών.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.