Χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισαν οι «28»

Αποστολή στις Βρυξέλλες
Επικέντρωση πόρων σε χώρες με υψηλή ανεργία νέων, ολοκλήρωση της Εσωτερικής Αγοράς και χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν τους τρεις άξονες πολιτικής στην οποία συμφώνησαν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Οι «28» συμφώνησαν σε ένα κείμενο άμεσων προτεραιοτήτων, ενώ στην Εαρινή Σύνοδο του Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα παράσχει καθοδήγηση στα κράτη μέλη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της πράσινης ανάπτυξης, στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

«Η ανάπτυξη και η απασχόληση θα επαναλαμβάνεται, εάν  ακολουθήσουμε μια συνεπή και ευρεία προσέγγιση, που συνδυάζει μια έξυπνη δημοσιονομική ενοποίηση, διατήρηση των επενδύσεων στο μέλλον της ανάπτυξης, υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές και ενεργή στρατηγική για την απασχόληση και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τονίζεται στη δήλωση των «28».

Σε ότι αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  αποφασίστηκε μέχρι τον Ιούνιο να εφαρμοστούν τα εξής:

-Καλύτερη κινητοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων και την επιτάχυνση της εφαρμογής των υφιστάμενων προγραμμάτων και έργων. Νέος προγραμματισμός των κονδυλίων και την ταχεία εκταμίευση χρημάτων, που δεν έχουν ακόμη διατεθεί, σε ειδικά προγράμματα, με επίκεντρο την ανάπτυξη ενίσχυση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Να ενισχυθεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ΜΜΕ και τις υποδομές. Το Συμβούλιο, η Επιτροπή και η ΕΤΕπ καλούνται να εξετάσουν πιθανές επιλογές για την ενίσχυση της ΕΤΕπ με δράσεις για τη στήριξη της ανάπτυξης.

-Ταχεία εξέταση των προτάσεων της Επιτροπής σχετικά με μια πειραματική του έργου ομόλογα «για την τόνωση της ιδιωτικής χρηματοδότησης των βασικών έργων υποδομής».

– Εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου σε όλη την Ευρώπη.

-Την προώθηση του ρόλου του μηχανισμού μικροχρηματοδοτήσεων Progress για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

-Την ανανέωση των προσπαθειών για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν οι ΜΜΕ, ιδίως όσον αφορά τη μείωση των αδικαιολόγητωνδιοικητικών και κανονιστικών επιβαρύνσεων καθώς καιμε την εξασφάλισηότι όλες οι δράσειςσε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσηςυποστηρίζουν πλήρως την οικονομικής ανάπτυξης και τηδημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.