Εξόφληση απαιτήσεων εντός 45 ημέρων επιδιώκουν οι επιχειρήσεις

Παρελθόν αποτελούν για την ελληνική αγορά οι πολύμηνες πιστώσεις μεταξύ επιχειρήσεων. Επιδιώκεται οι είσπραξη απαιτήσεων εντός 45 ημέρων και όχι έξι και πλέον μηνών που ήταν η πρακτική.

Σύμφωνα  με ανασκόπηση της παρούσας οικονομικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων της Kleopas Alliott Σύμβουλοι Επιχειρήσεων AE   εξαιτίας της αβεβαιότητας  για χρεοκοπία ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων λόγω της ύφεσης, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά στρέφονται προς τη διατήρηση της ταμειακής τους ρευστότητας παρά προς την επιδίωξη αύξησης των πωλήσεων.

Με τον τρόπο αυτό στοχεύουν στις αναφερόμενες και ως υγιείς πωλήσεις. Πέραν αυτών, από την ανάλυση της Λογιστικής και Φοροτεχνικής εταιρίας Kleopas Alliott AE, προκύπτει πως πάρα πολλές από τις πετυχημένες Ελληνικές επιχειρήσεις μειώνουν σταδιακά τον χρόνο είσπραξης των απαιτήσεων από πελάτες από έως και 6 μήνες που συνηθιζόταν παλαιότερα σε έως και 45 ημέρες το πολύ. Η εταιρία πιστεύει ότι αν και το γεγονός αυτό θα συμβάλει έστω και προσωρινά στην περαιτέρω μείωση των πωλήσεων, θα οδηγήσει τελικά τις επιχειρήσεις σε σύντομο χρόνο σε βελτίωση της χρηματοοικονομικής τους θέσης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι, αν η Ελλάδα καθώς και οι χώρες της Ευρωζώνης εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη εξαγγείλει για τη μείωση του χρέους, θα φανούν σύντομα τα σημάδια της ανάκαμψης. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες θα ανταποκριθούν άμεσα στη διαφαινόμενη ανάκαμψη καταγράφοντας θετικά πρόσημα στις τιμές των μετοχών και υψηλότερο όγκο συναλλαγών, οι δε επιχειρήσεις θα ξαναρχίσουν να επενδύουν.  Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολύ διαφορετικές οικονομίες που η κάθε μία παρουσιάζει διαφορετικό ρυθμό ανάκαμψης. Αυτό συμβαίνει και στη ζώνη του Ευρώ που επηρεάζεται συνολικά και στο σημείο αυτό διαφαίνεται το ενδεχόμενο αποφυγής περαιτέρω  ύφεσης», σχολίασε  κ. Γιάννης Κλεώπας,  Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kleopas Alliott Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε, καθώς και Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, (ΕΜΕΑ) του Alliott Group.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.