Χρονιά σταθμός για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο εθνικός αερομεταφορέας καλείται να σταθεί όρθιος σε ένα διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την  προσπάθεια περιστολής του κόστους να αποτελεί προτεραιότητα.

Η εταιρία μετά από διαπραγματεύσεις κατάφερε να απαλλαγεί από τα δύο Airbus A 330 (ήταν προτιμότερο να μένουν στο έδαφος παρά να πετούν…) και πλέον διαθέτει έντεκα αεροπλάνα, επτά Airbus A 320 και τέσσερα Airbus A 319. Το καλοκαίρι θα μισθωθούν άλλα τρία αεροπλάνα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τουριστικής κίνησης, ενώ γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νέα δρομολόγια προς τη Ρωσία με έμφαση σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη –τη μεγάλη υποσχόμενη αγορά- και να επαναληφθούν οι πτήσεις προς το Ιράκ.  Γενικά το πτητικό πρόγραμμα επανεξετάζεται προκειμένου να εντοπιστούν προσοδοφόρα δρομολόγια. Στα  νέα δρομολόγια περιλαμβάνεται και η έναρξη καθημερινών πτήσεων προς Βρυξέλλες, από τον Ιούνιο, για την κάλυψη των αναγκών της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ανάπτυξη προς Ανατολάς αποτελεί την πλέον υποσχόμενη αγορά», τονίζει στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου.

Υπό τις παρούσες συγκυρίες μονόδρομο αποτελεί και η προσαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» στις 15 Ιανουαρίου 2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.