Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ για παραεμπόριο το 2011

Στην καθιερωμένη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και του Ειδικού Γραμματέα της ΥΠΕΑ με τους διαπιστευμένους συντάκτες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και με θέμα τον απολογισμό δράσης της Διεύθυνσης Ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς έγινε εκτεταμένη αναφορά και σε θέματα παρεμπορίου.

Μέσα στο 2011 ελέγχθηκαν περισσότερες από έξι χιλιάδες επιχειρήσεις όπως διεθνείς και ελληνικές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, πολυκαταστήματα, υπαίθριες αγορές, καταστήματα εστίασης, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εμπορικά καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν το1,2 εκ.ευρώ.

Συντάχθηκαν 226 εκθέσεις ελέγχου για μη έκδοση αποδείξεων και 32 πρωτόκολλα κατάσχεσης – καταστροφής προϊόντων παρεμπορίου αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν3982/17-06-2011) που επιτρέπει την επιτόπια καταστροφή τέτοιων προϊόντων.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα των θρησκευτικών παζαριών. Οι συγκεκριμένοι χώροι άσκησης εμπορικής δραστηριότητας εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα σε θέματα όπως η μη έκδοση αποδείξεων ταμιακών μηχανών, η έλλειψη τιμολογίων αγοράς και η διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις έχει κάνει και ο κος Μέλος, Πρόεδρος των υπαίθριων πωλητών, με δημόσιες τοποθετήσεις του και έχει επίσης αποδεχθεί δημόσια το γεγονός ότι το σωματείο του αγοράζει από τις δημοτικές αρχές άδειες τις οποίες στη συνέχεια διανέμει στα μέλη του με αυξημένο τίμημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.