Μείωση του μη μισθολογικού κόστους συζητά η ΓΣΕΕ

Μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους συζητά η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι η εργατική πλευρά θα προσέλθει στη συνάντηση που ζητούν οι εργοδότες αλλά με ΟΧΙ σε οποιοδήποτε διάλογο που αφορά στην ΕΓΣΣΕ και όσα αυτή περιέχει: αυξήσεις, ωριμάνσεις, δώρα, δεν συζητούμε.

«Στο διάλογο αυτό οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορούν να  το φέρουν που δεν θα αφορά όμως το μισθολογικό κόστος, εφόσον είναι σοβαρές προτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε και σοβαρές προτάσεις νοούνται αυτές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, τη ρευστότητα και τα ισοδύναμα αποτελέσματα προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία», δήλωσε.

Σε ότι αφορά τις θέσεις του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων τόνισε ότι «οι κύριοι εκπρόσωποι του Τουρισμού που είναι οι πρωταθλητές στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι ντροπή να λένε  όσα λένε. Επίσης να μην ασχολούνται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γιατί αυτοί δεν την συνυπογράφουν».

 

Η ολομέλεια της Συνομοσπονδίας  αποφάσισε:

-Η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αλλά δεν θα συζητήσει κανένα θέμα που άπτεται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Είναι σαφές ότι η άρνηση διαλόγου αφορά όλα όσα απαρτίζουν την ΕΓΣΣΕ (μισθούς, αυξήσεις, ωριμάνσεις, κοινωνικές παροχές, 13ο  και 14ο  μισθό). Στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδότες η Συνομοσπονδία θα προσέλθει για να συζητήσει μόνον σοβαρές προτάσεις και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μη μισθολογικό κόστος υπό προϋποθέσεις.

-Εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση για ανατροπή της ΕΓΣΣΕ ή προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ακύρωση της.

-Να επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ.

-Η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους για   τη   δικαστική (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αντιμετώπιση της προσπάθειας κατάργησης της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.