ΟΟΣΑ: μεγαλύτερο το κόστος αποχώρησης μιας χώρας από το ευρώ

Το κόστος αποχώρησης μίας χώρας από το ευρώ, ακόμη και της Ελλάδας, θα ήταν μεγαλύτερο από το όφελος, προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, Κάρλο Παντοάν.

«Θα το μετέφραζα σε υψηλότερα επίπεδα χρέους και συνεπώς ύφεση», ανέφερε ο Κ. Παντόαν στην ιταλική εφημερίδα Il Mondo.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα ευρώ το οποίο θα περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό χωρών θα μπορούσε να επιβεβαιώσει επί μακρόν».

«Σε αυτό το σημείο, θα άρχισε πιθανόν να λειτουργεί ένας φυγόκεντρος μηχανισμός, ο οποίος τελικά θα σάρωνε το ενιαίο νόμισμα», πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση της νομισματικής στην Ευρώπη.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι από πλευράς πληθωρισμού δεν υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι στον ορίζοντα για το 2012«, σημείωσε ακόμη ο Κ. Παντόαν. Σε ότι αφορά τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ιταλία, ανέφερε ότι θα χρειαστεί πιθανόν να γίνουν περισσότερα, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.