Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Ά Θεσσαλονίκης

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» στην A’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει την πλήρη αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει χτυπηθεί σφοδρότατα από την κρίση, οι απαντήσεις των ψηφοφόρων στέλνουν το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση με ποσοστό πρόθεσης της ψήφου στο 5% και τη Νέα Δημοκρατία να έχει ένα εξίσου αστείο ποσοστό, 13,6%. Η στροφή προς την Αριστερά είναι ορατή, παρά το γεγονός ότι κανένα από τα κόμματα δεν έχει παρουσιάσει μια ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης.

Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ.

Το ιστορικό ναδίρ του δικομματισμού, με τη ΝΔ στο 20,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 11%, αναδεικνύει και έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής.

Καθώς υφίστανται τις επώδυνες συνέπειες της κρίσης, οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες στο κομματικό σύστημα και προσβλέπουν στη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ενας στους δύο δηλώνει εκ των προτέρων ότι θα τον υπερψηφίσει, αν θελήσει να συμμετάσχει στις εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.