Νέα διοίκηση στη Marfin Popural θέλει η MIG

Η MARFIN INVESTMENT GROUP (“MIG”) ζήτησε, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της, από το Διοικητικό Συμβούλιο της MARFIN POPULAR BANK (“MPB”) τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας για τις 17/1/2012 με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Η MIG πιστεύει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της MPB έχει μπροστά του νέες και σημαντικές προκλήσεις για την επόμενη περίοδο, με κυριότερες την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας και τον στρατηγικό της σχεδιασμό στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται κυρίως στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη γενικότερα.

 

Στα πλαίσια αυτά η MIG πιστεύει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της MPB χρειάζεται λειτουργική αναδιοργάνωση και προσθήκες νέων μελών από προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας ή/και εκπροσώπους πιθανών νέων επενδυτών/μετόχων που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίτευξη των νέων στόχων που θα αποφασισθούν.

Σε σχέση με την ανωτέρω πρωτοβουλία της MIG ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η MPB πρέπει να προετοιμασθεί σωστά και να ενισχυθεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μετόχων της αλλά και να αντιμετωπίσει θετικά τις προκλήσεις που έχουν παρουσιασθεί στον Κυπριακό Τραπεζικό τομέα και την Κυπριακή Οικονομία.

Περιμένουμε από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της MPB να μας παρουσιάσει αναλυτικά τον σχεδιασμό ανακεφαλαιοποίησης και στρατηγικής της όταν όλες οι σημερινές αβεβαιότητες πάρουν συγκεκριμένη μορφή.  Μέχρι τότε η οποιαδήποτε πρόταση άντλησης νέων κεφαλαίων από τους μετόχους είναι υπό αμφισβήτηση και δεν μπορεί να υποστηριχθεί, διότι είναι απαράδεκτο να αναζητηθούν και άλλα κεφάλαια αργότερα σε χαμηλότερη τιμή.

Επίσης παρότι η πολιτική της Κυπριακής Κυβέρνησης σχετικά με τον Τραπεζικό τομέα βρίσκεται ήδη στην σωστή κατεύθυνση περιμένουμε την οριστικοποίησή της.

Tέλος πιστεύουμε ότι ο διάλογος που μας είχε υποσχεθεί η αρμόδια επιτροπή της Κυπριακής Βουλής πριν από 2,5 χρόνια πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί επειγόντως διότι ακόμη, τόσο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο όσο και η λειτουργία της εποπτείας, δεν εξασφαλίζουν κατά την γνώμη μας την εύρυθμη λειτουργία της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου ούτε είναι ελκυστική για την προσέλκυση σημαντικών διεθνών επενδύσεων.

Υπό τις σωστές προϋποθέσεις θεωρούμε ότι η MARFIN POPULAR BANK και οι υπόλοιπες Κυπριακές Τράπεζες θα βγούμε δυνατότερες από την κρίση και η Κυπριακή Οικονομία θα αποφύγει τις διαφαινόμενες δυσάρεστες εξελίξεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.