Έλεγχο των δανείων στην Κύπρο από την Blackrock ζητεί η MIG

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την αποχώρηση του Ευθύμιου Μπουλούτα από την Marfin Popular Bank, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, η MIG, προχωρεί σε νέα παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στον κυπριακό τραπεζικό τομέα ζητώντας το έλεγχο του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Κύπρο από την Blackrock.

«Η μόνη λύση για ισονομία και διαφάνεια στο Κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι η πρόσκληση της Blackrock για τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων και των υπολοίπων στοιχείων του ισολογισμού όλων των Κυπριακών Τραπεζών, όπως έχει γίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η MIG, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση των χορηγήσεων που έχουν δοθεί στην Κύπρο

«Κάτω από τις σημερινές συνθήκες και τις πρακτικές της Ευρωζώνης είναι αδιανόητο να ζητηθεί από ιδιώτες μετόχους και επενδυτές να ξαναβάλουν χρήματα σε Τράπεζες χωρίς μια διεθνή σφραγίδα αξιοπιστίας. Προφανώς, από τον έλεγχο της BLACKROCK και τα συγκριτικά αποτελέσματα για όλες τις Τράπεζες η MARFIN POPULAR BANK θα αποδειχθεί πιο ισχυρή αλλά και θα καταστεί αναγκαίο να δρομολογηθούν επιτέλους οι απαραίτητες αλλαγές στο Κυπριακό θεσμικό πλαίσιο και την ποιότητα της εποπτείας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

O Μπουλούτας
Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπουλούτας χαρακτηρίζεται ως ένα καταξιωμένο στέλεχος στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό χώρο με ανεκτίμητη προσφορά υπηρεσιών στην MARFIN POPULAR BANK, συνεπώς η αποχώρησή του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

«Το συμφέρον της Τράπεζας υπαγορεύει τη συσπείρωση όλων, Διοικητικού Συμβουλίου, στελεχών, εργαζομένων και μετόχων, αλλά και την πλήρη στήριξη και δέσμευση της νέας Διοίκησης για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί γι΄ αυτήν την κρίσιμη περίοδο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η MIG αναφέρει ότι οι θέσεις της είναι γνωστές «και δικαιώνονται από τις εξελίξεις καθημερινά», όμως η ουσία για την εταιρεία «είναι και παραμένει το εάν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία».
seitanid@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.