Σάρωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης στις εκλογές

Άνετη ήταν η επικράτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο-Στήριγμα στον Επαγγελματία», Μιχάλη Ζορπίδη, στην εκλογική αναμέτρηση του επαγγελματικού κόσμου που διεξήχθη το διάστημα 26-28 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ. Ειδικότερα, ο κ. Ζορπίδης έλαβε συνολικά 38 έδρες (58,725%) και ακολουθούν οι συνδυασμοί «Πρώτα ο επαγγελματίας για τη Θεσσαλονίκη της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης» του κ. Ρούλη Εδιάρογλου με 6 έδρες (10,045%), «Νέα Πορεία» του κ. Χρήστου Βασιλάκου με 5 έδρες (10,02%), «Ανανέωση Νέο Επιμελητήριο» του κ. Λευτέρη Γεωργιάδη με 4 έδρες (7,12%) και «Ανεξάρτητη πρωτοβουλία για τους επαγγελματίες» της κ. Στήβης Σιωζοπούλου με 3 έδρες (6,93%).

Τα αποτελέσματα στους επαγγελματίες

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών στον κλάδο των επαγγελματιών, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:                                                                         «Ισχυρό Επιμελητήριο-Στήριγμα στον Επιχειρηματία», 14 έδρες (58,49%), «Νέα πορεία», 3 έδρες (13,1%) και από μία έδρα λαμβάνουν οι συνδυασμοί «Ανεξάρτητη πρωτοβουλία για τους επαγγελματίες» (6,89%), «Πρώτα ο επαγγελματίας για τη Θεσσαλονίκη της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης», (6,68%) και «Ανανέωση – Νέο επιμελητήριο» (6,28%).

Τα αποτελέσματα στις υπηρεσίες

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών στον κλάδο των υπηρεσιών, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:                                                                                                                                               «Ισχυρό Επιμελητήριο-Στήριγμα στον Επιχειρηματία», 24 έδρες (58,96%), «Πρώτα ο επαγγελματίας για τη                                                                                                          Θεσσαλονίκη της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης», 5 έδρες (13,41%),«Ανανέωση – Νέο επιμελητήριο», 3 έδρες (7,96%), «Ανεξάρτητη πρωτοβουλία για τους επαγγελματίες», 2 έδρες (7%),«Νέα πορεία», 2 έδρες                                                                                                                                  (6,97%) και «Αγωνιστική Ενότητα μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών», μία έδρα (2,59%).  Να σημειωθεί ότι στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 5.239 μέλη του ΕΕΘ, ποσοστό συμμετοχής μειωμένο περίπου κατά 38% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δήλωση Μ. Ζορπίδη

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους προσήλθαν στις κάλπες, αυτή τη δύσκολη περίοδο και τίμησαν την εκλογική διαδικασία, ανεξάρτητα από ποιο συνδυασμό ψήφισαν. Εμείς και ο συνδυασμός ‘Ισχυρό Επιμελητήριο-Στήριγμα στον Επαγγελματία’, μένουμε  σταθερά προσηλωμένοι στην γραμμή της αντιμετώπισης των προβλημάτων των επαγγελματιών, οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από τα χαράτσια και τα φορομπηχτικά μέτρα, ανεξάρτητα από χρώμα και πολιτικές τοποθετήσεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την θεμελίωση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου που πρέπει να είναι ισότιμος συνομιλητής της κεντρικής εξουσίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.