Γκουρού των διαδικτυακών παιχνιδιών επέλεξε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Η Wargaming  βάζει την Κύπρο στο χάρτη των διαδικτυακών παιχνιδιών. Η κυπριακή εταιρία, Wargaming Public Co. Ltd με βασικό μέτοχο τον Λευκορώσο γκουρού των διαδικτυακών παιχνιδιών Βίκτορ Κίσλι εισήχθη την Τρίτη στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Το διαμάντι της Wargaming είναι το διαδικτυακό παιχνίδι “World of Tanks” το οποίο από τον Ιούλιο διανέμεται σε όλο τον κόσμο μέσω της Κύπρου.

Ο κ. Κίσλι αναπτύσσει μια πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα των διαδικτυακών εφαρμογών. Ξεκίνησε από χόμπι, το 1995, τη δημιουργία διαδικτυακών παιχνιδιών. Το 2001 αναπτύσσει την εφαρμογή διαδικτυακής διαφήμισης AdRevolver, η οποία αποκτήθηκε από το διαφημιστικό δίκτυο BlueLithium. Το τελευταίο κατέληξε το 2007 στη Yahoo! έναντι 300 εκατ. δολαριών. Αυτό που ήθελε η  Yahoo! ήταν το AdRevolver.

Η Wargaming αρχίζει να μορφοποιείται μετά το 2007, με τον κ. Κίσλι να εξαγοράζει μικρές εταιρίες ανάπτυξη διαδικτυακών παιχνιδιών. Σήμερα η Wargaming απασχολεί 350 άτομα, καθώς και 30 – 40 επαγγελματίες ως εξωτερικούς συνεργάτες. Επιπλέον διατηρεί μια ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης, αποτελούμενη από 30 άτομα, η οποία αναπτύσσει το διαφημιστικό δίκτυο της RadiumOne. Η  έδρα της RadiumOne βρίσκεται στο Σαν Φραντζίσκο. RadiumOne έχει λάβει από το 2009 χρηματοδότηση ύψους 33,5 εκατ. δολαρίων.

Το “World of Tanks”
Η Wargaming αναζητούσε είσοδο σε μια ευρωπαϊκή χρηματαγορά για να προχωρήσει σε εξαγορές και μελλοντικά σε άντληση κεφαλαίων. Επέλεξε την Κύπρο –και όχι το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη που έχουν ανάλογες με τη ΝΕΑ αγορές, λόγο της ευελιξίας της.

Στις 26 Ιουλίου συστήνεται η Wargaming με κύρια δραστηριότητα την εκμετάλλευση του παιχνιδιού “World of Tanks”, καθώς και άλλων εφαρμογών που θα αναπτυχτούν στο μέλλον.

Το “World of Tanks” αναπτύχθηκε το διάστημα 2007-10 και η εμπορική διάθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010, στη Ρωσία. Το παιχνίδι έχει προσελκύσει περίπου 600.000 παίκτες στην Ευρώπη και αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμές για την είσοδο στις ΗΠΑ. Από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι πωλήσεις γίνονται μέσω Κύπρου. Το τελευταίο τετράμηνο του 2011 προβλέπονται πωλήσεις 6,6, εκατ. ευρώ και τα έσοδα για το κυπριακό δημόσιο μόνο από το ΦΠΑ υπολογίζονται σε 330.000 ευρώ. Η κερδοφορία για το 2011 εκτιμάται σε 194.000 ευρώ.

Οι ετήσιες πωλήσεις εκτιμώνται σε 18,8 εκατ. ευρώ

Η Wargaming Public εισήχθη στη ΝΕΑ με 3.400.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ. Ο ελληνικός και αγγλικός κωδικός των μετοχών είναι ΓΚ/ WG αντίστοιχα, το 
δε ISIN Code τους θα είναι CY0102200710. Η εισαγωγή έγινε με ιδιωτική τοποθέτηση και δεν αντλήθηκαν χρήματα από την αγορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.