Αναζητούν ζημιές της MF Global και στην Κύπρο

Οι επιπτώσεις από το μεγάλο κανόνι της αμερικανικής χρηματοπιστωτική εταιρεία MF Global, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας των ριψοκίνδυνων θέσεων που είχε λάβει έναντι του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους, ενδεχομένως να φτάνουν και στην Κύπρο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε σε όλες τις Κυπριακές Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών ειδοποίηση με τις οποίες τις καλεί να δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή αν είχαν συνεργασία με την  MF Global. Εάν ναι πρέπει να δοθούν λεπτομέρειες για το είδος της συνεργασίας και να δηλωθούν οι επιπτώσεις που αναμένεται να υπάρξουν στα κεφάλαια και τα χρηματοιοικονομικά μέσα των πελατών τους.

Η MF Global Holdings Inc., προσέφυγε τη Δευτέρα στην προστασία του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ όταν αποκαλύφθηκε έκθεση 6,4 δις. δολαρίων σε ομόλογα χωρών της ευρωζώνης.  Πληροφορίες από την Ελλάδα αναφέρουν ότι σε προϊόντα της MF Global είχε επενδύσει ένας αριθμός ελληνικών Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

 

Η χρεοκοπία της MF Global είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Η εταιρία, που απασχολεί 2.000 άτομα σε όλο τον κόσμο σχεδιάζει να πωλήσει το ενεργητικό σας στην Interactive Brokers Group. Στη αίτηση πτώχευσης η εταιρεία καταγράφει χρέος 39,7 δις. δολάρια και περιουσιακά στοιχεία 41 δις. ευρώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.