Πρόωρες εκλογές ζητεί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ

«Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου,    ούτε την σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Joseph Daul υπενθύμισε τους όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Τα κράτη μέλη διευκολύνουν την Ένωση στην εκπλήρωση της αποστολής της και απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ικανού να θέσει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των στόχων της Ένωσης» και  ζήτησε από την Ελλάδα να σεβαστεί τόσο το πνεύμα, όσο και τους όρους του άρθρου.

«Οι χειρότεροι εχθροί του ευρώ την τρέχουσα περίοδο είναι η αμφιβολία και η αβεβαιότητα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του  ΕΛΚ.

«Γι ‘αυτό το λόγο οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση στην τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ο Joseph Daul.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Joseph Daul

Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι η απόφαση του κ. Παπανδρέου δεν πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους του και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

 

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, απαιτεί σεβασμό και αίσθημα ευθύνης», τόνισε ο κ. Daul

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.