Ποιοί θα απολυθούν από το Δημόσιο

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία ανοίγουν το δρόμο για τη δραστική μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα. Οι πρώτοι  28.000 θα μπουν εντός του 2011 σε εφεδρεία. Η δεύτερη φάση του σχεδίου θα υλοποιηθει την επόμενη διετία, με στόχο την περαιτέρω μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα κατά 120.000.

Στη διετία 2012 – 2013 θα γίνει εμπεριστατωμένη αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού, με την «τεχνική συνδρομή» της ΕΕ και της τρόικας, με στόχο τη μείωση κατά 30% των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων.

Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εφεδρείας και στη συνέχεια σε προγράμματα επανακατάρτισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, «η πρόταση της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα μακρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που επέμενε στην άποψη ότι η εργασιακή εφεδρεία έπρεπε να είναι προθάλαμος απολύσεων και όχι προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος». Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι πρόκειται για την «ηπιότερη δυνατή εκδοχή ως προς τις κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα τηρεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποιοί θα απολυθούν από το Δημόσιο

  1. Παράθεμα: Προϋπολογισμός: 12,615 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη « Ελληνική Οικονομία Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.