Ολική επαναφορά μέσω Κύπρου για το Δημήτρη Κοντομηνά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Η κυπριακή Interlife μετ’ ονομάζεται σε Prime Insurance και προχωρά σε συγχώνευση με την επίσης κυπριακή Demco. Ο νέος ασφαλιστικός όμιλος θα επεκταθεί σε Ελλάδα, Κύπρο και ΝΑ Ευρώπη

Δυναμικός και ορεξάτος ο Δημήτρης Κοντομηνάς από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Prime Insurance στη Λευκωσία, σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας σελίδας στην επιχειρηματική του δράση. Με βάση την Κύπρο στήνεται ένας νέος επιχειρηματικός όμιλος με ακτίνα δράσης σε Ελλάδα, Κύπρο και ΝΑ Ευρώπη.

Η κυπριακή ασφαλιστική εταιρία Interlife μετ’ ονομάζεται σε Prime Insurance και προχωρά η συγχώνευσή της με την άλλη ασφαλιστική εταιρεία συμφερόντων. Κοντομηνά, την DEMCO (επίσης με έδρα την Κύπρο).

Ο κ. Κοντομηνας ανέφερε ότι θα υπάρξουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις για την ενίσχυση του σχήματος, μη αποκλείοντας εξαγορές άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς στόχος είναι η δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Μάλιστα χαρακτήρισε την Κύπρο ως το Ελ Ντοράντο της Μέσης Ανατολής.

«Η εταιρεία μας ήταν Interlife και τώρα είναι Prime. Αλλάξαμε όνομα, αλλά δεν αλλάζουμε την ιστορία μας. Και το πιο σημαντικό, δεν αλλάζουμε τις αρχές μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Prime Insurance, Μιχάλης Μιχαηλίδης.

«Ένα άλλο βήμα που είναι σε εξέλιξη είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας στην κυπριακή αγορά, μέσω άλλων στρατηγικών συμφωνιών», προσέθεσε.
Η Prime Insurance

Η συνένωση με την Demco θα ενδυναμώσει σημαντικά το μέγεθος της Prime Insurance. Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη κοινή διοίκηση (πρόεδρος είναι ο κ. Κοντομηνάς).
Με το κλείσιμο του έτους και αφού ολοκληρωθεί η συνένωση των εταιρειών, η Prime θα έχει 27 εκατ. ευρώ εισπραχθέντα ασφάλιστρα στους Κλάδους Ζωής και Υγείας, 20 εκατ. ευρώ στον Κλάδο Γενικής Φύσεως, 47 εκατ. ευρώ, δηλαδή στην Κύπρο και άλλα 16 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

«Αυτό μας φέρνει σε συνολικά εισπραχθέντα ασφάλιστρα ύψους 63 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όσον αφορά στις πληρωμές που θα προβεί η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2011, αυτές υπολογίζονται σε 9,5 εκατομμύρια σε εξαγορές, 14,5 εκατομμύρια σε απαιτήσεις και 12 εκατομμύρια σε ωφελήματα σε δίκτυο πωλήσεων και προσωπικό στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα οι απαιτήσεις αναμένεται να ανέλθουν σε 7 εκατομμύρια και τα ωφελήματα σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Βασικός στόχος παραμένει και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Prime στην κυπριακή αγορά, μέσω άλλων στρατηγικών συνεργασιών.

«Η πιο ουσιαστική όμως κίνηση τόσο για εμάς τους ανθρώπους της Prime, όσο και για την οικονομία της Κύπρου, είναι ότι η βάση των πιο πάνω δραστηριοτήτων θα  είναι η Κύπρος», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Βάση η Κύπρος

Ο κ. Κοντόμηνας απέδωσε την έξοδό του από την Ελλάδα στο υφιστάμενο ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο και άσκησε έντονη κριτική στο εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, φέρνοντας ευθέως ως παράδειγμα την υπόθεση της Aspis.

«Χάθηκε 1,5 δισ. ευρώ, όταν σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ποσό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ (33 δις. δραχμές). Είχε την ασυλία του μπαξισιού», σημείωσε και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τον έλεγχο των επισφαλειών των ελληνικών τραπεζών από την Blackrock.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μαντάτα που δεν τα περιμένει κανείς. Θα οδηγήσουν σε λύσεις που δεν είναι ευχάριστες», ενώ δήλωσε αντίθετος με τη μεταφορά της εποπτεία του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Σήμερα είναι η εποχή για να φέρουμε εις πέρας ένα νέο εγχείρημα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πετύχουμε όταν οι υπόλοιποι προσπαθούν να επιβιώσουν. Σε δύσκολες εποχές ξεχωρίζουν οι πρωτοπόροι», είπε ο κ. Κοντομηνάς απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Prime Insurance.
seitanid@gmail.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.