Τράπεζα Κύπρου και Marfin Popular Bank διαγράφουν ελληνικό χρέος ύψους 555 εκατ. ευρώ

Το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων στοιχίζει ακριβά στην Τράπεζα Κύπρου και στη Marfin Popular Bank. H πρώτη διαγράφει χρέος 274 εκατ. ευρώ και η δεύτερη 281 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2011.

H Τράπεζα Κύπρου έχει ζημίες 112 εκατ. ευρώ και η Marfin Popular Bank 196 εκατ. ευρώ.

Θετικό στοιχείο αποτελεί η μικρή επίπτωση των απωλείων στα κεφάλαιά τους. Η Τράπεζα Κύπρου έχει απώλειες 20 εκατ. ευρώ και η Marfin Popular Bank χάνει κεφάλαια 56,3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η συμμετοχή της MPB στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Ανταλλαγής Κρατικών Ομολόγων της Ελλάδα αφορά ομόλογα αξίας 2.6 δισ.  ευρώ. Το σύνολο της απομείωσης από ζημιές, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από απομείωση των μετοχικών συμμετοχών του Ομίλου, ανέρχεται σε 274 εκατ. ευρώ μετά φόρων. Η επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια εκτιμάται σε 56.3 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται σε 13%.

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, προτίθεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να συμμετάσχει στο σχέδιο ανταλλαγής ΟΕΔ, με ομόλογα ονομαστικής αξίας 1,076 δισ. ευρώ και το Συγκρότημα προέβη σε απομείωση ύψους 281 εκατ. ευρώ ή 26%. Μετά την απομείωση ο ενδεικτικός δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 11.9%

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

> Τράπεζα Κύπρου: Ζημιές προκαλεί η απομείωση των ελληνικών ομολόγων

> Marfin Popular: Ζημιογόνο το πρώτο εξάμηνο

www.kathimerini.com.cy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.