Επένδυση στην επιχειρηματικότητα των νέων

Να μείνουν στη χώρα καλεί τους νέους ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανοιχτή του επιστολή. Παράλληλα βεβαιώνει πως η κυβέρνηση παρέχει τα εργαλεία για να στηρίξει αυτή την επιλογή τους.

Αναλυτικά, ο υπουργός αναφέρεται στην εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου χρηματοδότησης της νέας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με δύο προγράμματα: το Νέο Επενδυτικό Νόμο και το ΕΣΠΑ λειτουργούν αυτοτελώς αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είναι ο νέος επιχειρηματίας να μπορεί μέσα από τη συνδυαστική χρήση των δύο προγραμμάτων, να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση όταν το χρειάζεται περισσότερο, δηλαδή στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του.

Χρηματοδότηση έως 60% της αρχικής επένδυσης
Παρέχεται έτσι η δυνατότητα σε κάθε νέο επενδυτή έως 40 ετών, που έχει στα χέρια του ένα επιχειρηματικό σχέδιο με σαφή καινοτομικά χαρακτηριστικά, να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της αρχικής του επένδυσης έως 60% και ταυτόχρονα την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησής του για πέντε χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.startupgreece.gov.gr που προσφέρει ένα πανόραμα όλων των κρατικών ενισχύσεων για την επιχειρηματικότητα, και ταυτόχρονα αποτελεί σημείο επαφής για τους επιχειρηματίες, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης.

Εισαγωγή κεφαλαίων υψηλού ρίσκου
Παράλληλα, ο υπουργός επισημαίνει πως από τον Σεπτέμβριο, εισάγει για πρώτη φορά μέσω του προγράμματος JEREMIE της Ψηφιακής Σύγκλισης τα λεγόμενα κεφάλαια υψηλού ρίσκου για τη χρηματοδότηση του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) και ευρύτερα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Έτσι, οι νέοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ICT, αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να επεκταθούν σε διεθνείς αγορές, θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν έως και 100% για να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους και να αναπτύξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στα λεγόμενα αρχικά στάδια (seed και early stage financing).

«Στην προσπάθειά μας για τη ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας μας, οι νέοι και οι νέες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», καταλήγει η επιστολή του Μ. Χρυσοχοΐδη.

http://www.emea.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Επένδυση στην επιχειρηματικότητα των νέων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.